Successos

Els urbans sospitosos de matar un company tornen a les escenes del crim

Van anar amb el jurat a la casa de Rosa Peral, on va morir Pedro; a la casa de l’exmarit, que volien inculpar, i al pantà de Foix, on van cremar la víctima

El jurat popular, el magistrat president, el fiscal, el lletrat de l’acusació, les defenses, i Rosa Peral i Albert López, els acusats de l’assassinat del guàrdia urbà Pedro Rodríguez, van fer ahir una ruta, guiada pels Mossos, a tots els escenaris clau del crim. La comitiva va sortir del Palau de Justícia i la primera parada la van fer a l’habitatge que compartien Rosa Peral i Pedro Rodríguez, la seva parella, on va morir Pedro Rodríguez. Segons Peral, a mans de López, i segons López, a mans de Peral. Els dos acusats, emmanillats, van tenir un paper estàtic, sense intervenció en la diligència, que té com a finalitat que el jurat es faci una composició de l’escenari per quadrar-la amb les declaracions i els peritatges.

De la casa de Peral, al número 16 del carrer dels Llorers de Vilanova i la Geltrú, la comitiva es va traslladar a la urbanització Papagai de la Bisbal del Penedès, a uns 28 km, on vivia l’exmarit de Peral, i on l’endemà del crim les antenes de telefonia van detectar el mòbil de la víctima. Una estratagema, segons el fiscal i l’acusació, de Peral i López per incriminar l’exmarit simulant que Pedro havia anat a casa de l’exmarit a buscar raons (no hi havia bona relació) i havia acabat mort. La investigació manté que Peral i López van passar per Papagai portant el telèfon de la víctima, coneixedors que el primer que fan les investigacions és rastrejar els mòbils, i després van portar el cotxe de Rodríguez amb el cos dins del maleter fins a una pista del pantà de Foix on van calar foc al cotxe i van calcinar el cadàver de manera que va ser molt difícil identificar-lo. Aquest punt, a uns 10 km venint des de la casa de Peral i a uns 15 venint de la de Ruben, on un ram de flors i la màscara d’una calavera, penjats en un arbre, recorden el crim, va ser el darrer escenari visitat ahir pels acusats, que sí que admeten haver-hi estat i haver calat foc al cotxe, i els membres del jurat que els han de jutjar i decidir a qui es creuen. A Rosa, que assegura que Albert li feia molta por i que el va ajudar a desfer-se del cos perquè no fes mal a les seves filles? A Albert, que manté que quan la nit del 1 de maig del 2017 ell va arribar a casa de Rosa, el cos ja era al maleter i ell només va ajudar a desfer-se del cadàver a la dona a qui feia poc havia entregat una anell de promesa? O no es creuen a cap i avalen la tesi del fiscal, que ho van fer junts, amb planificació?

Un joc de mentides entre agents de la llei

La inspecció dels escenaris del crim ahir va constituir la tretzena jornada del judici, que continua avui amb l’inici de les testificals dels pèrits. Albert López declararà el dia 11 de març i Rosa Peral ho farà l’endemà, de manera que els dos acusats estan a veure a venir i podran emmotllar els seus testimonis al que ja s’ha escoltat en el judici. Declarar al final de la vista és un dret que actualment empara els acusats, que tampoc estan obligats a dir la veritat com sí que ho estan els testimonis. En aquest judici, ja són almenys tres els testimonis que s’arrisquen a una acusació per part de la fiscalia per haver mentit. Un és el pare de Rosa Peral, que primer va dir que havia vist Pedro un dia després de la mort i després va dir que s’havia equivocat i que en realitat havia vist un veí. Veí que també està en el punt de mira del fiscal, perquè va assegurar que només havia mantingut una relació sexual esporàdica amb Peral, quan els missatges del seu mòbil diuen una altra cosa. I també va ser advertit que pot ser acusat d’encobriment un caporal de la Guàrdia Urbana que el fiscal creu que, en connivència amb Peral, va muntar-hi una conversa per encobrir el fals testimoni del pare de l’acusada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia