Successos

L’accident de l’inflable de Caldes, a judici

La instrucció veu indicis per jutjar els amos del restaurant per homicidi

El jutjat d’instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners ha tancat la investigació de l’accident mortal del castell inflable del 7 de maig del 2017 a Caldes de Malavella (Selva). El jutjat conclou que hi ha indicis per jutjar els propietaris del restaurant on hi havia l’inflable per un delicte d’homicidi per imprudència greu i sis delictes de lesions imprudents, segons informa l’agència de notícies ACN. També fixa l’asseguradora com a responsable civil directa.

La interlocutòria del jutjat indica que l’inflable va sortir disparat per una ratxa de vent perquè no estava suficientment ancorat i vigilat. Així, apunta que l’accident es va produir com a conseqüència d’una negligència i exposa que van ser els investigats, com a màxims responsables de l’establiment que “regentaven”, els qui van decidir instal·lar un “tobogan inflable”. La instrucció assenyala, però, que, el muntatge, el va fer personal que no tenia formació i incomplint la normativa que estableix que, com a mínim, el castell inflable havia d’estar subjectat a terra per sis punts de fixació. Exposa que no hi havia personal supervisant l’inflable mentre els menors l’utilitzaven i l’atracció no disposava de l’homologació segons la normativa europea. En l’accident, una nena de 6 anys va morir i sis menors més van resultar ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia