Successos

Un fort terratrèmol sacseja Zagreb

El sisme, de magnitud 5,3 i epicentre a uns 7 km de la capital de Croàcia, ha provocat almenys un mort i danys a edificis i vehicles

El fenomen també s’ha notat al centre del país i a la veïna Eslovènia

Un fort terratrèmol de magnitud 5,3 a l’escala de Richter ha sacsejat Zagreb i les seves rodalies cap a dos quarts de set del matí hora local (una hora menys a Catalunya) segons ha informat l’agència croata Hina i recull Efe. El succés ha provocat almenys un mort i nombrosos danys materials a edificis i vehicles.

El terratrèmol ha tingut l’epicentre a uns 7 km al nord de Zagreb i a 10 km de profunditat, segons el centre sismològic independent EMSC . Des d’aleshores ja s’han registrat dues rèpliques, una d’elles de magnitud 5 i l’altra de 3,7.

Un jove de 15 anys ha mort poc després d’ingressar a l’hospital per les greus ferides patides.

Poc després del sisme, inusual en aquesta regió, molts ciutadans de la capital de Croàcia han sortit als carrers malgrat les restriccions imposades per les autoritats per contenir l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19).

Segons els testimonis de diversos ciutadans a les xarxes socials, el sisme també s’ha sentit a la Croàcia central, a la veïna Eslovènia i al sud d’Àustria.

L’agència Hina informa que s’han produït talls de llum i aigua i alguns incendis en barris de la capital. Alguns ciutadans de Zagreb han informat de danys a parets i caigudes d’objectes, però no d’estralls majors. No obstant, algunes imatges publicades a les xarxes socials mostren nombrosos vehicles colgats per runa . Entre els edificis afectats hi hauria la catedral, que hauria perdut part d’una agulla .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia