Successos

Almenys una vintena de morts i centenars de ferits per una cadena d’explosions a Guinea Equatorial

El sinistre s’ha produït en una caserna de Bata, la ciutat més poblada del país

Almenys 17 persones han mort i 420 han resultat ferides com a conseqüència d’una cadena d’explosions per una “negligència” que s’han produït en una caserna militar a Bata, la ciutat més poblada i capital econòmica de Guinea Equatorial, segons ha informat el ministeri de Sanitat. La televisió estatal TVGE apunta, però, que algunes fonts eleven la xifra de víctimes al centenar.

Segons les primeres informacions, almenys quatre detonacions han sacsejat el campament d’intervenció ràpida de l’Exèrcit, situat al barri de Nkoantoma, on hi ha una armeria. Tres de les explosions s’han produït cap a les tres de la tarda hora local i dues hores més tard n’hi ha hagut una quarta. El succés ha provocat diverses columnes de fum i abundants destrosses als edificis propers.

El president del país, Teodoro Obiang Nguema, ha explicat en una declaració televisada que la ciutat de Bata “ha estat víctima d’un accident ocasionat per la negligència de la unitat encarregada de la cura i protecció dels dipòsits de dinamites i explosius annexes al de les municions de la caserna militar de Nkoantoma”.

Obiang ha assenyalat que les ones expansives de les explosions han provocat “grans destrosses a gairebé tots els edificis i botigues de la ciutat de Bata”.

El cap d’Estat guineà ha fet una crida a l’ajuda nacional i internacional “considerant la magnitud dels danys”.

La caserna es troba a prop d’una zona d’habitatges socials. Les imatges difoses per la televisió guineana mostren desenes de persones fugint desorientades del lloc després de l’incident, diverses d’elles amb ferides.

Les autoritats han establert un perímetre de seguretat i han desallotjat la zona, on encara es veuen alguns incendis i petites explosions.

El vicepresident de Guinea Equatorial i encarregat de la Defensa Nacional i Seguretat de l’Estat, Teodoro Nguema Obiang Mangue, s’ha desplaçat fins al lloc dels fets, segons han informat fonts oficials a Efe.

La ambaixada espanyola a Malabo ha recomanat als espanyols residents  a Bata que es quedin als seus domicilis.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia