Successos

El director de Mossos defensa que es va seguir el protocol en l’ús de la tàser a Badalona

Diu que si els morts al local de Tetuan van pagar una màfia, la investigació de l’incendi servirà per estirar el fil

El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha assegurat que es va seguir i complir correctament el protocol per l’ús de pistoles tàser en la reducció d’un home a Badalona divendres passat, que va acabar morint. En declaracions a TV3, ha assegurat que la víctima estava conscient després que se’l reduís amb aquesta arma. Ha defensat també que hi havia una unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), com marca el protocol, i que es va fer el trasllat a l’hospital com s’indica. Ferrer ha dit que haurà de ser l’autòpsia la que determini les causes de la mort. D’altra banda, ha afirmat que si els morts al local de Tetuan van pagar una màfia per viure-hi, la investigació de l’incendi servirà per estirar el fil i poder arribar a ella.

Ferrer ha explicat que no era la primera vegada que els mossos havien d’anar al domicili d’aquesta família i que va ser la mare de la víctima la que va demanar ajuda. Ha detallat que es va intentar durant una “llarga estona” que l’home deposés l’actitud “violenta” i, en no ser això, es va acabar fent ús de la tàser. Ha apuntat que aquesta eina té l’aval del Parlament i que els agents que hi van anar tenien la formació necessària.

En ser preguntat sobre què passaria si l’autopsia veu relació entre la tàser i l’aturada cardíaca, Ferrer ha valorat que no es pot avançar el resultat de l’informe i que, en tot cas, l’actuació es va “ajustar” al que diu el protocol. En tot cas, ha afirmat que el cos policial “sempre està obert a revisions”.

Sobre la mort de quatre persones en un local ocupat de la plaça Tetuan de Barcelona, Ferrer ha fet al·lusió al secret de les investigacions i ha apuntat que no els consta que la família pagués una quantitat per ocupar el local, com publiquen aquest dijous alguns mitjans, però que la investigació servirà per “estirar el fil” i veure si darrera hi ha indicis en aquest sentit.

El problema de la marihuana

Sobre els agents detinguts a Tarragona per revelació de secret, ha explicat que es va arribar als agents arran d’una altra investigació. El director de la policia ha reconegut que la situació delictiva entorn a la marihuana és “preocupant per les magnituds que està agafant”. En aquest sentit, ha posat en valor la tasca d’afers interns per evitar situacions com aquesta.

En el cas de la mort d’un home a Cerdanyola, ha dit que totes les línies estan obertes i ha reconegut que l’associació entre armes de foc i marihuana està creixent. Ha indicat que el 2020 hi van haver més d’un centenar d’incidents violents associats amb la marihuana, un 70% dels quals relacionats amb armes de foc.

Per últim, ha valorat positivament que, arran de l’aprovació dels pressupostos, es puguin incorporar càmeres a les llançadores de ’foam’ perquè això “portarà garanties” tant a ciutadans com a agents. I també ha valorat com una “oportunitat” que es plantegi retirar l’acusació en el cas que no s’acreditin lesions en agents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia