Entren a robar per segon cop en quinze dies a les obres de la presó de Figueres

Els lladres es van endur material d'obra valorat en uns 40.000 euros i una furgoneta

El nou centre penitenciari, que ha de substituir l'actual de Figueres i el de Girona, s'està construint al Puig de les Basses, a tocar de Llers, i les obres van començar l'estiu passat. Es preveu que entri en servei l'any 2010 i que tingui una capacitat d'entre 500 i 700 interns.

El cap de setmana, uns lladres van entrar de nit al recinte amb un vehicle. Van forçar l'accés a les instal·lacions i van anar directament cap a uns contenidors de ferro, on es guarda tot el material de l'obra com ara radials, grups electrògens, martells, cable elèctric, trepants, etcètera. Els intrusos van agafar una bona part d'aquest material, que està valorat, segons les primeres estimacions, en uns 40.000 euros. A més, els treballadors de la presó van trobar a faltar una furgoneta, que es va recuperar més tard. Els vigilants no van detectar la presència dels lladres.

Fa un parell de setmanes, també van robar en aquest mateix recinte, però a l'altre extrem, on hi ha uns mòduls prefabricats dels obrers. Allà, guarden telèfons mòbils o ordinadors portàtils. Uns individus van forçar el pany d'aquestes casetes i van arreplegar-ho tot.

Un altre ajuntament assaltat

El degoteig de robatoris en ajuntaments del Baix Empordà continua. Aquest cop li ha tocat el rebre al de Serra de Daró. Els lladres van entrar la nit de divendres a dissabte a l'edifici on hi ha el consultori mèdic, a la planta baixa, i la casa de la vila. Van accedir-hi per una finestra, van pujar cap a l'ajuntament i van trencar una porta per anar a una sala annexa al consistori. Després, es van esmunyir per un fals sostre i així van poder entrar a les oficines. Van agafar un parell de pantalles d'ordinador i sembla que també una petita quantitat de diners: «Encara hem de comprovar si ens falta alguna cosa més, però el problema són més els disbarats i les destrosses que van fer que no pas el que van robar», ha explicat l'alcalde, Josep Puig. Amb aquest cas ja són almenys vuit els ajuntaments baix-empordanesos que han estat objecte de robatoris els últims mesos: Palafrugell, Bellcaire, Jafre, Gualta, Sant Sadurní de l'Heura, Fontanilles, Palau-sator i ara Serra de Daró. A més, s'hi ha de sumar l'ajuntament de Viladamat, a l'Alt Empordà.

Vigilants a Colera

L'Ajuntament de Colera té contractat des del dia 11 de març un servei de vigilància privada perquè durant les nits vetlli per les instal·lacions municipals: «El ple va decidir aquesta opció perquè hi havia hagut diversos robatoris», diu l'alcalde, Lluís Bosch. Cap d'aquests casos, però, havia afectat els edificis municipals. Aquest servei ha provocat certa polèmica i també malestar en l'àmbit policial perquè es podia interpretar que els vigilants patrullaven, una cosa que està prohibida. «No han patrullat mai, però vist l'enrenou que ha aixecat aquest tema ens plantegem la creació d'un cos de vigilants municipals», diu Bosch. Fa un parell de nits, van intentar robar en un bar del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.