Successos

Successos

Tornen a detenir el metge d’Interior per una nova denúncia d’abusos a mosses

Una agent dels Mossos l’hauria denunciat a finals de la setmana passada per abusos sexuals similars als denunciats per les primeres quatre agents

Els Mossos han tornat a detenir al metge del departament d’Interior que ja van detenir el 20 de maig per presumptament haver abusat de quatre mosses durant les revisions mèdiques al cos policial. El metge prestava servei de salut laboral als funcionaris i als agents dels cossos dependents d’Interior com Mossos, Bombers i Agents Rurals.

Al febrer del 2020, una agent va presentar la primera denúncia contra ell per possibles abusos durant una revisió mèdica al setembre del 2019. La conselleria dirigida per Miquel Samper va ordenar que les visites mèdiques a dones es fessin a partir d’aleshores amb un acompanyant al costat del metge denunciat.

Quan l’any passat el conseller Joan Ignasi Elena va assumir la direcció, el departament es va personar en el procediment judicial obert. Mesos després, en conèixer-se l’existència de noves diligències judicials, el departament el va apartar de la revisió a dones mentre li obria expedient disciplinari. Al febrer d’enguany, una altra mossa denunciava al doctor per fets ocorreguts també el 2019. En tractar-se del segon cas, Interior va obrir un segon expedient al doctor i li va suspendre cautelarment feina i sou, mesura que l’afectat ha recorregut.

El passat 20 de maig, en conèixer-se la presentació d’una nova denúncia per part d’una tercera agent del cos també sobre fets ocorreguts el 2019, els Mossos van detenir el metge, que va ser posat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

La setmana passada dues noves agents presentaven denúncies contra ell. La segona de les denúncies és la que ha provocat la detenció d’avui per ordre de l’instructor dels Mossos. El doctor es troba en dependències policials de la comissaria de les Corts i demà passarà de nou a disposició judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia