Successos

Besalú reclama als Mossos més vigilància per evitar robatoris

El cap de setmana van entrar en una cafeteria

Crearan una taula de seguretat amb representants de l’Ajuntament, els comerciants i la policia

L’Ajuntament i l’associació de comerciants Viu Besalú han reclamat als Mossos d’Esquadra que incrementin la seva presència al poble i a les rodalies amb més patrullatge i més agents. La petició es va formalitzar ahir al matí, en una reunió de les tres parts implicades, en la qual va participar el cap de la policia catalana a la Garrotxa. Anteriorment, Viu Besalú havia emès un comunicat en què alertava del deteriorament que, segons asseguren, pateix el poble.

El detonant

El detonant de la reacció dels comerciants ha estat el robatori que van patir la matinada de diumenge a la cafeteria Castell de Besalú, que està sent investigat pels Mossos. Hi van haver “destrosses materials i la sostracció de productes del Castell i de la panera de Nadal de Viu Besalú”, lamenten. No es tractaria, però, d’un fet aïllat. “Com a comerciants i habitants de Besalú denunciem aquest fet en concret i la manca de seguretat en general que s’està vivint aquest any en el poble, sobretot a les nits: trencadissa de vidres en cotxes aparcats, robatoris en domicilis, vandalisme en comerços.” Arran del comunicat, el grup d’ERC de l’Ajuntament, a l’oposició, es va manifestar “amoïnat” pel “creixent índex de robatoris a Besalú i entristits per aquest fet en concret”. L’alcalde, Lluís Guinó (Junts), va anunciar després de la reunió que es crearà una taula de seguretat amb representants del consistori, Viu Besalú i els Mossos. També va informar que demanarà una reunió amb el director del Departament d’Interior a Girona.

LES FRASES

[Denunciem] la manca de seguretat en general que s’està vivint aquest any en el poble
Junta de la Unió de botiguers i comerciants
He fet saber al cap dels Mossos que demanaré una reunió amb Interior a Girona
Lluís Guinó
ALCALDE DE BESALÚ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia