Successos

Detenen tres persones per estafes amb targetes a Figueres i Roses

Suplantaven la identitat de les víctimes i van fer compres fraudulentes per més de 35.500 euros

La Policia Nacional ha detingut a Figueres i Roses tres integrants d’una organització que es dedicava a suplantar la identitat de clients de targetes d’uns grans magatzems per fer compres de productes d’alt valor econòmic. Segons informen en un comunicat, la investigació va començar després de rebre nombroses denúncies de víctimes d’arreu de l’Estat alertant que havien detectat càrrecs fraudulents als comptes bancaris a través d’aquestes targetes client. Els estafadors, en totes les compres, donaven perfils i adreces falses per dificultar que els identifiquessin però tots els beneficiaris dels productes estaven a les comarques gironines.

Així, van estrènyer el cercle al voltant dels detinguts. La Policia Nacional va descobrir que utilitzaven la tècnica anomenada ’spoofing’, que consisteix en fer comandes de gran valor econòmic suplantant la identitat dels titulars de les targetes client. Les compres incloïen des de telèfons mòbils d’última generació fins a perfums d’alta cosmètica.

Les dades per aconseguir la suplantació les havien aconseguit via ’phising’, és a dir, sol·licitant-les a les víctimes a través de mails o missatges enganyosos. La investigació apunta que el valor de les comandes van arribar als 35.800 euros.

Els investigadors de la Brigada Local de Policia Judicial de Figueres i el grup UDEV de la comissaria de Girona van desplegar un dispositiu policial, amb la col·laboració del departament de seguretat dels grans magatzems, per poder identificar i detenir els tres integrants de l’organització.

A tots tres els hi atribueixen un delicte d’estafa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia