Successos

Cinc funcionaris de Brians 2 resulten ferits per un intern

El pres va atacar-los amb una fulla d’afaitar que portava amagada entre les natges, causant-los talls i cops

L’incident té lloc després d’una setmana de mobilitzacions per reclamar més seguretat

Cinc funcionaris del centre penitenciari Brians 2, ubicat al terme municipal de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, van resultar ferits dissabte passat a la tarda per un intern que els va atacar amb una fulla d’afaitar, segons recull l’ACN de fonts penitenciàries. L’incident es va produir mentre els treballadors de presons feien el trasllat d’aquest pres, que té antecedents per conductes violentes, al mòdul de sancionats, com a resultat d’un altercat al mòdul 2.

Els funcionaris van immobilitzar-lo en un llit perquè estava molt alterat fins que va calmar-se. En el moment de deslligar-lo, va treure una fulla d’afaitar que amagava entre les natges i va agredir els treballadors, que van patir talls i cops.

Els funcionaris van ser atesos per la mútua i es van seguir els protocols, segons les mateixes fonts penitenciàries. L’intern protagonista d’aquesta agressió va ser traslladat ahir a un altre centre penitenciari.

Aquest nou incident arriba després d’una setmana de mobilitzacions dels funcionaris de presons per exigir més seguretat i que se’ls reconegui legalment com a agents de l’autoritat. La protesta va tenir el punt àlgid amb una tancada de més de 24 hores al despatx de la direcció del centre penitenciari de Brians 2.

Els sindicats van desconvocar les mobilitzacions després de pactar amb Justícia incrementar la plantilla i la seguretat. El departament liderat per Gemma Ubasart s’ha compromés a convocar almenys 350 places fins al 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia