Punt divers

Els Pallars, la Ribagorça i l'Aran es constitueixen en associació per atreure turistes conjuntament

ALT PIRINEU I ARAN

Els consells comarcals del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i el Conselh Generau d'Aran s'han constituït en associació per desplegar conjuntament diferents productes turístics i culturals. El primer repte que s'han marcat és el de crear una marca conjunta, editar un mapa i un catàleg identificant els principals punts d'interès turístic. Aquesta associació, que neix amb la col·laboració de l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran, està oberta a la incorporació d'altres comarques. El primer producte que trauran conjuntament al mercat és un paquet de rutes literàries, reproduint el trajecte que van fer els escriptors Cela i Espinàs en el seu viatge al Pirineu lleidatà.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Vicenç Mitjana, ha dit que la creació d'aquesta associació reivindica que 4 comarques treballen juntes a l'hora de desplegar nous productes turístics. Mitjana ha destacat que entre les primeres actuacions que es portaran a terme hi ha el projecte 'Un Ramat de Camins'. Es tracta de posar en marxa rutes literàries, reproduint les que van fer els escriptors Camilo José Cela i Josep Maria Espinás ara fa 50 anys pel Pirineu de Lleida. Mitjana ha explicat que els primers resultats de la feina feta per l'associació es podran veure durant l'estiu.Juan Antonio Serrano, conseller de Turisme de la Val d'Aran, ha dit que la finalitat de l'Associació Un Ramat de Camins és fomentar els recursos del territori com ara el turisme, la literatura o l'artesania. Serrano ha dit que la primera feina que s'ha marcat l'associació és crear una marca de l'àmbit d'actuació de l'associació i generar un moviment de turistes entre aquestes 4 comarques. Aquesta marca no ha de ser excloent ni tenir fronteres, ha dit Serrano, i ha explicat que el que es busca és que els turistes no estiguin tancats en una única comarca i que les comarques veïnes també se'n puguin beneficiar. Serrano ha dit que 'hem de començar a treure fronteres i anar tots units'El vicepresident del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Maria Piqué, ha ressaltar la importància de la creació d'aquesta associació donat que és la segona d'àmbit supracomarcal creada durant aquest any. Piqué ha dit que aquesta associació ha de donar resposta a necessitats que tenen les 4 comarques a nivell turístic. Piqué aposta per treballar en xarxa i aprofitar les potencialitats d'aquests territoris.Xavi Pont, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha ressaltat la importància de la promoció de l'artesania, els productes agroalimentaris i la gastronomia. Pont ha dit que representen un valor afegit per aquestes comarques que s'han de saber promocionar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.