Successos

Destrossen a cops el radar de trànsit de Saus-Camallera

El cinemòmetre, situat a la GI-623, té la pantalla protectora de vidre totalment esmicolada

L'aparell està inutilitzat i no pot captar els vehicle que circulen amb excés de velocitat

Un radar de trànsit ha tornat a ser la víctima del mal humor d'un conductor que va ser enxampat circulant a tota velocitat. Aquest cop li ha tocat el rebre al cinemòmetre que està situat al punt quilomètric 6,5 de la carretera GI-623, entre els termes municipals de Saus i Camallera. L'aparell ha aparegut totalment inutilitzat després que algun brètol hagi destrossat la pantalla de vidre que protegeix la càmera fotogràfica que hi ha dins la caixa. També té esquerdes el vidre protector del sensor que detecta l'excés de velocitat dels vehicles. En tots dos casos la destrossa s'hauria produït amb un objecte contundent. Tot i que això només ho pot saber el causant de la bretolada, les hipòtesis indiquen que es podria tractar d'una pedra, ja que al voltant del radar està ple de petites erosions que només poden significar que el causant va fer diversos intents abans no el va aixafar. En tot cas, si l'objectiu del brètol era que l'aparell no fes més fotografies, ho ha aconseguit, almenys temporalment. El radar ha quedat totalment inutilitzat i no pot captar els cotxes que circulen amb excés de velocitat. Tant el Servei Català del Trànsit (SCT) com els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i revisaran les imatges de la càmera per si els pot donar alguna pista. En breu, tècnics del SCT tenen previst reparar-lo i tornar-lo a posar en funcionament.

Altres casos

No és el primer cop que aquests aparells són sabotejats a les comarques gironines. Al radar a peu de la carretera C-65, al costat del càmping Ridaura, a Llagostera, li van tapar els vidres del focus de la càmera amb pintura rosa. L'autor o autors del sabotatge també van aprofitar per pintar l'expressió “Vos puta” a la carcassa.

El cas més espectacular va tenir lloc, però, el març del 2006, quan algú va arrencar de soca-rel amb una excavadora o un tractor amb una pala el radar de la C-31 al pas per Viladamat.

LA XIFRA

90
quilòmetres per hora.
És la velocitat màxima a què es pot circular en aquest tram de l'Alt Empordà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia