Successos

Judicial

Jutgen l'amo d'un centre de fisioteràpia per estafa

L'acusat, que regentava un negoci a les comarques gironines, hauria utilitzat les targetes de crèdit d'alguns clients per fer compres per internet, per valor de 51.000 euros

Afronta sis anys de presó

El responsable d'un centre de fisioteràpia de les comarques gironines s'enfronta a sis anys de presó perquè, segons manté la fiscalia, va efectuar compres per internet amb les targetes bancàries de diversos dels clients de la clínica que ell regentava, els quals van descobrir el frau a posteriori. L'assumpte s'ha instruït des del jutjat de Santa Coloma de Farners, i ara s'ha fixat la vista pel cas, que està previst que se celebri el 17 d'octubre a la secció quarta de l'Audiència de Girona. En l'escrit de conclusions provisionals del Ministeri Públic, s'hi recull que l'acusat va cometre els fets de manera reiterada, ja que la situació es va produir aproximadament entre el juliol del 2010 i l'abril del 2011. Aprofitant que els pacients del centre terapèutic deixaven les seves pertinences allí mentre els feien massatges o bé acudien a classes organitzades des de la mateixa clínica, l'encarregat del negoci els agafava, presumptament, les targetes de crèdit i la documentació personal. Les víctimes no s'adonaven d'aquests fets perquè l'home ho retornava tot al seu lloc abans que els usuaris marxessin del local. La fiscalia sosté que hi ha catorze persones que van resultar afectades. Hauria utilitzat tant les targetes com les seves dades per adquirir material per internet a diferents empreses, com ara d'esport, de roba, d'articles electrònics o de ciclisme. Algunes d'aquestes operacions es van poder cancel·lar, però d'altres es van fer efectives. El Ministeri Públic especifica que “l'acusat va realitzar o va intentar realitzar compres i càrrecs fraudulents a les targetes dels seus clients per valor de 51.563 euros” –els bancs i les caixes han abonat les quantitats sostretes als perjudicats–. Per tot plegat, la fiscalia imputa a l'empresari un delicte continuat d'estafa. Demana que se li imposi una pena de sis anys de presó i que faci front a una multa de 3.600 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia