Successos

policia

furtiu

Un coraller furtiu envesteix la barca dels agents d'inspecció

L'home, veí de Roses, va ser detingut

Junt amb dos companys, recollia corall sense llicència

En trobar-se acorralats, el patró va xocar intencionadament amb l'embarcació on anaven els Mossos

Un encadenament d'accions temeràries va protagonitzar dilluns el patró d'una embarcació que va acabar detingut a Roses per haver envestit premeditament un vaixell on anaven uns inspectors i diversos agents dels Mossos d'Esquadra que estaven a punt de revisar la barca del pescador. L'actuació policial es va iniciar a dos quarts d'onze del matí a la zona de la reserva parcial del cap de Creus. Els membres de la unitat regional de medi ambient (URMA) dels Mossos van observar una embarcació fondejada i, just a continuació, van presenciar com dos bussejadors treien un parell de sacs de dins de l'aigua. Els efectius van pujar aleshores al vaixell de la Direcció General de Pesca, que s'encarrega de fer vigilància al llarg del litoral gironí. El seu objectiu era interceptar el iot i revisar el contingut dels sacs. Els agents van seguir la barca fins a l'entrada de la marina de Santa Margarida de Roses. En el moment que entrava als canals li van fer indicacions per tal que aturés la marxa i dur a terme la inspecció.

Els tres pescadors que anaven al bot, en veure's sorpresos per la policia, van llançar immediatament les dues bosses que duien al mar i van escapar a gran velocitat per l'interior dels canals. En arribar a un punt sense sortida, el patró de l'embarcació va girar i va accelerar deliberadament en direcció a la barca on estaven els agents, contra la qual va xocar frontalment.

Tot i el fort impacte, els mossos van poder saltar a l'embarcació fugitiva, on van detenir el conductor com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i pel fet de navegar de manera temerària. L'investigat és un veí de Roses, de 51 anys i de nacionalitat espanyola. Van efectuar el seu arrest just quan es disposava, novament, a reprendre la marxa. En el mateix moment, també van identificar dos integrants més de la tripulació. Els tres ocupants van ser denunciats per haver capturat corall vermell sense disposar de llicència, pescar dins de la reserva parcial del cap de Creus i oposar resistència a la tasca professional dels inspectors. Aquests preceptes estan recollits com a infraccions de caràcter molt greu en la llei de pesca i acció marítimes. La intervenció va ser duta a terme pels especialistes de l'URMA dels Mossos de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) de la demarcació de Girona.

Dues bosses recuperades

Els agents van aconseguir localitzar una de les bosses abans que s'enfonsés i van constatar que estava plena de corall vermell –n'hi havia un total de 2,02 quilos–. La segona bossa va ser interceptada posteriorment per part d'efectius de la unitat aquàtica dels Mossos, que van comprovar que també contenia corall vermell, amb un pes de 3,300 quilos. L'embarcació, per la seva banda, va quedar immobilitzada i els estris utilitzats per fer aquesta activitat delictiva van ser decomissats –els van intervenir eines i els vestits de neoprè. El detingut, de qui consten nombrosos antecedents, va passar el dia 20 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, des d'on es va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

LA DATA

20.09.16
El conductor del iot va passar a disposició dels jutjats de Figueres, on va quedar en llibertat amb càrrecs

LES XIFRES

3
pescadors
van ser denunciats per la captura de corall sense llicència en una zona del cap de Creus on era vedat.
51
anys
té el pescador que va ser arrestat per atemptat contra l'autoritat i per haver navegat de manera temerària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia