Successos

Catorze falsos segrestos virtuals en només tres dies a Badalona

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Badalona han tingut coneixement, en només tres dies, de catorze casos de segrestos virtuals produïts a la ciutat tot i que fins al moment només se n'han denunciat sis. Un segrest virtual consisteix a simular un segrest que en realitat no ha tingut lloc. Els extorsionadors fan un gran volum de trucades aleatòries en les quals amenacen les víctimes dient que faran mal a un familiar seu, normalment el fill, si no fan un ingrés immediat de diners. Per donar més versemblança a l'amenaça utilitzen un menor que simula ser la persona segrestada que crida i plora. La condició que posen per alliberar la persona suposadament segrestada sana i estàlvia és que es faci un ingrés en un compte bancari determinat, d'entre 5.000 i 10.000 euros.

En cap dels casos detectats a Badalona les víctimes han arribat a efectuar el pagament, bé perquè no han donat veracitat a l'amenaça o perquè han realitzat trucades de verificació des del seu mòbil ja sigui als Mossos o als seus fills per comprovar que no els passava res.

Arran d'aquests fets, que generen alarma, els Mossos d'Esquadra demanen a les víctimes que mantinguin la calma i que truquin al 112. Es recomana, quan sigui possible, gravar la conversa.

En el decurs de l'any 2016 hi ha hagut a Catalunya 55 segrestos virtuals i s'han imputat vuit persones a Xile fruit de les gestions dels Mossos i altres cossos policials de l'Estat espanyol. En els últims mesos els delinqüents usen tècniques més agressives, amb amenaces com ara extreure òrgans al suposat segrestat o encomanar-li una malaltia infecciosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia