Successos

Presó per al promotor de la festa del Madrid Arena

L'Audiència de Madrid ha condemnat Miguel Ángel Flores a 4 anys per cinc homicidis per imprudència per la tragèdia de la nit de Tots Sants

Absolts l'excap de la policia municipal i els metges de la infermeria

Quatre anys després de la tragèdia, la secció setena de l'Audiència de Madrid va notificar ahir la sentència del cas Madrid Arena, en què condemna el promotor Miguel Ángel Flores a quatre anys de presó com a autor penalment responsable de cinc delictes d'homicidi per imprudència greu i 29 delictes de lesions, també per imprudència greu, després d'haver-lo considerat el màxim responsable de la tragèdia registrada la matinada de Tots Sants del 2012 al pavelló municipal Madrid Arena. També considera que Flores va prioritzar el guany econòmic a la seguretat. A la sortida dels jutjats, l'empresari va anunciar que recorrerà contra el veredicte davant el Suprem. Fins que no es resolgui el recurs no haurà d'entrar a presó.

La condemna s'ajusta a la petició feta per la fiscalia, que també demanava quatre anys de presó, mentre que les acusacions elevaven la petició a vint anys, quatre per cada una de les cinc joves mortes en la festa.

Els magistrats consideren que la mort de Belén, Cristina, Katia, Rocío i María Teresa, d'entre 17 i 20 anys, i les lesions que van patir 29 joves més es van produir pel volum de gent que hi havia –el recinte estava preparat per rebre 10.620 persones i n'hi havia més de 16.000–, el tancament dels vomitoris i les escales –amb la qual cosa es va dificultar el pas dels assistents al pavelló– i el fet d'haver-se derivat l'entrada del públic a través de les portes d'emergència directament a la pista, que ja estava saturada per l'excés de gent.

Pel que fa als catorze acusats restants, l'audiència considera també culpables de cinc delictes d'homicidi per imprudència i lesions Francisco del Amo, responsable de Madridec, l'empresa municipal que gestionava el pavelló, i Santiago Rojo, director general de Diviertt, l'empresa de Flores, als quals condemna a tres anys de presó. També ha condemnat Miguel Ángel Morcillo, de Diviertt, i Carlos Manzanares, de Kontrol 35, que controla els accessos, als quals els imposa dos anys, sis mesos i un dia de presó.

D'altra banda, els jutges absolen l'excap de la policia municipal de Madrid, Emilio Monteagudo, perquè consideren que els errors en el control del botellón que hi havia fora del pavelló “en absolut tenen relació amb l'excés de persones existent en el Madrid Arena aquella nit”. Una sobreocupació que, segons la sentència, “ni la policia municipal ni especialment l'acusat Emilio Monteagudo podien conèixer i controlar”. Els metges de la infermeria del pavelló Simón i Carlos Viñals, pare i fill, també han estat absolts. El fiscal demanava per a ells un any i sis mesos de presó per negligència professional greu en no haver practicat maniobres de reanimació a tres de les víctimes.

LES XIFRES

5
joves
, Belén, Cristina, Katia, Rocío i María Teresa, van morir l'1 de novembre del 2012 en la festa al Madrid Arena.
7
dels 15
acusats han estat condemnats per l'Audiència de Madrid, els altres han quedat absolts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia