Successos

seguretat

robatoris

Menys robatoris i més resolucions a Platja d'Aro

El cap de la policia destaca la valentia dels agents el dia de la ‘flash mob', quan les trucades avisaven de trets

Els 52 agents (incloent-hi els sis interins) de la policia local que aquesta temporada d'estiu han treballat a Platja d'Aro han tingut molta feina perquè l'ocupació turística ha estat elevadíssima, però les dades presentades ahir per l'inspector David Puertas demostren l'eficàcia per tenir a ratlla la delinqüència. El nombre de delictes del 15 de juny al 15 de setembre ha baixat respecte al mateix període de l'any passat i, en canvi, el nombre d'actuacions contra els seus autors (detencions i imputacions) ha augmentat. S'ha passat de 437 a 417 furts, un 4% menys. En el cas dels robatoris amb violència s'ha passat de 32 a 21; en el dels robatoris de vehicles, de 32 a 25, i en el dels robatoris a cases, de 42 a 30. I si es compara amb el 2014, abans de la instal·lació de càmeres de seguretat a la població, la diferència encara es nota més. Durant aquest període d'estiu, a Platja d'Aro s'han fet 17 detencions i hi ha hagut 65 imputats, o investigats com es diu amb la terminologia legal actual.

Durant l'acte que es va fer ahir a la sala Jordi Comas de l'hotel Costa Brava es van lliurar medalles al cap superior de la Policía Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote (que no va ser a l'acte i va ser substituït pel comissari Francisco Pamplona), a l'inspector de la Policía Nacional de Sant Feliu Juan Manuel Otero, al comissari dels Mossos Joaquim Belenguer, a l'intendent dels Mossos Xavier Gámez i al fiscal Víctor Pillado Quintas. Entre les distincions atorgades a agents del cos destaca la que es va donar a l'agent Juan García Cortés, que va reanimar una persona que va tenir una parada cardiorespiratòria el 2 d'agost durant l'estampida humana que hi va haver a causa de la malaurada mobilització espontània (flash mob) protagonitzada per un grup d'estiuejants. L'inspector David Puertas va destacar la valentia dels seus agents, que aquell dia no van dubtar a sortir al carrer per pacificar la situació tot i que les trucades que arribaven eren de gent que deia que havia vist individus que disparaven amb armes de foc llargues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia