Successos

Habitatge

Unes 50 comunitats de veïns de la Bisbal, afectades per la mala gestió de l'administrador

El gestor admet que la situació “se'ls ha escapat de les mans”

Ho justifica dient que pagaven “serveis de comunitats deutores amb diners de les solvents”

Un forat econòmic generalitzat, i que podria ser d'un abast important, és el que han detectat en els seus comptes diverses comunitats de veïns de la Bisbal d'Empordà que tenen un denominador comú: totes estaven gestionades pel mateix despatx d'administració d'immobles. El perjudici que pateixen hauria estat originat per Finques la Bisbal. El seu responsable és l'advocat i gestor Daniel Utrera i, juntament amb ell, també hi treballava la seva exdona. El despatx que regentaven està situat al número 43 del carrer de la Solidaritat. Els presidents de desenes de comunitats de propietaris que portaven Utrera i la seva esposa han trobat a faltar diners als comptes bancaris i, en alguns casos, també han comprovat que arrosseguen el deute de diferents serveis que creien que ja estaven degudament pagats, com ara la factura de la llum, l'aigua, el telèfon, les reformes o el manteniment de l'ascensor. S'ha donat la circumstància de comunitats que havien pagat per unes obres i després la gestoria no havia fet arribar els diners al constructor i d'altres a les quals han desaparegut milers d'euros dels comptes corrents. Es calcula que podrien estar afectades una cinquantena de comunitats de veïns de la població. Segons va explicar ahir Utrera en declaracions a aquest diari, es va començar a reunir dijous de la setmana passada amb els presidents de les comunitats perjudicades, a qui va anar citant al seu despatx. Per sorpresa dels inquilins, en les trobades els va admetre obertament que faltaven diners en els comptes comunitaris, va indicar que li sabia molt de greu el que ha succeït, els instava fins i tot que el denunciessin i culpava del greuge la seva exdona.

“Dono la cara i ofereixo tota la meva col·laboració perquè vull que s'aclareixin els fets”, va afirmar. Reconeix la mala gestió i pretén continuar la roda de contactes fins que hagi parlat amb tots els representants de les comunitats de veïns damnificades. Finques la Bisbal gestiona 80 comunitats, però “ni de bon tros estan totes afectades”, assenyala.

En culpa l'exdona

Tot i que Utrera consta com a titular de Finques la Bisbal, estava treballant fins fa poc en una assessoria d'empreses de Palafrugell i compaginava totes dues feines. Assegura que “qui portava el dia a dia” del negoci era la seva exdona i hi afegeix que ell desconeixia la situació, ja que es dedicava més als afers judicials i legals. “El que estic intentant aclarir és la sortida de diners de manera irregular”, sosté.

Un dels modus operandi al qual es recorria era el de “tapar forats” de comunitats de veïns amb els diners d'altres. És a dir, per exemple, si una comunitat feia tasques de jardineria i teòricament no tenia diners per abonar els treballs, Finques la Bisbal agafava diners d'una altra comunitat per pagar-los. “Es va treballar de tal manera que al final se'ns va escapar de les mans”. Relata que tot ho va descobrir arran de la separació amb la dona, que un bon dia li va confessar que plegava per “la pressió” a què estava sotmesa. Va ser aleshores que Utrera, pels volts del 3 d'octubre, va revisar la situació de les comunitats i va comprovar que, efectivament, tota la comptabilitat estava desquadrada. “Molts em pregunten per què vaig deixar les regnes de la gestoria a la meva exesposa; i jo responc que ho vaig fer precisament perquè hi confiava plenament, perquè era la meva dona i hi vaig estar casat quinze anys.”

Creu que la mala gestió es remunta gairebé un any i mig enrere. A banda de les reunions amb els veïns, especifica que els Mossos l'han citat perquè doni llum a la investigació que ha generat l'alarmant cas, en el qual s'ha d'esclarir si ell i l'exdona s'han embutxacat diners. “De moment no tinc constància de cap denúncia”, manifestava ahir. Els afectats, però, s'estan assessorant, estan revisant al detall els números dels darrers anys, tenen previst fer una reunió i constituir una plataforma de perjudicats, i estudien denunciar els fets a la policia i portar l'assumpte als tribunals.

LA FRASE

Dono la cara i ofereixo tota la meva col·laboració perquè també vull que s'aclareixin els fets
Daniel Utrera
Advocat i gestor. Propietari de finques la bisbal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia