Successos

successos

accident laboral

Mor un jardiner en caure de 10 metres a la biblioteca Carles Rahola de Girona

L'home feia treballs en una paret enjardinada i, tot i que anava agafat amb una corda, va caure daltabaix

La policia investiga si la corda se li va trencar

Un jardiner de 46 anys, Joan Casalprim de Tomàs, veí de Sant Antoni de Vilamajor, va morir ahir al matí mentre arreglava les plantes d'una de les parets enjardinades dels patis interiors de la biblioteca Carles Rahola de Girona, un singular edifici al carrer Emili Grahit que es va inaugurar al desembre del 2014.

El treballador mort formava part d'una empresa externa contractada per fer treballs de jardineria a les àmplies zones de vegetació enmig dels cubs que configuren les diferents estances de la biblioteca. La víctima treballava en una de les parets, de gran alçada, cobertes de vegetació, quan va caure d'una alçada d'uns 10 metres i va morir. El jardiner anava lligat amb una corda mentre feia els treballs en vertical i una de les hipòtesis que està estudiant la Policia Municipal, que s'ha fet càrrec de la investigació, és la possibilitat que la corda estigués deteriorada i es trenqués a causa del fregament amb la paret o amb alguna pedra. La policia va comunicar l'accident al Departament de Treball de la Generalitat, ja que es va produir en l'àmbit laboral. I en tractar-se d'una mort accidental es va activar el protocol judicial i el cos de la víctima va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal, on se li farà l'autòpsia per determinar les causes exactes de la mort.

La Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola està situada al carrer Emili Grahit, es va inaugurar el 23 de desembre del 2014 i té 7.121 m² de superfície, és a dir, multiplica per set la que ocupava l'anterior biblioteca ubicada a la Casa de Cultura i es converteix, així, en la biblioteca pública més gran de Catalunya. Aquesta biblioteca és de titularitat estatal i gestionada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Va ser dissenyada pels arquitectes Mario Corea, Luis Morán i Sebastián Guerrico, que la van idear, segons es recull al web de l'equipament, “amb l'objectiu que pugui prestar un servei d'excel·lència i esdevingui un equipament de referència”.

LA XIFRA

10
metres
és l'alçada de la qual va caure el jardiner que va morir ahir a la biblioteca Carles Rahola

LA DATA

23.12.14
es va inaugurar
la biblioteca en un edifici molt singular al carrer Emili Grahit


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia