Successos

Exèrcit

Policies i civils condecorats per Defensa a Girona

La subdelegació celebra la seva diada i obre al públic una exposició sobre la història de les forces armades

La subdelegació de Defensa de Girona va celebrar ahir la seva diada, durant la qual es va fer un acte de reconeixement (amb la imposició de medalles i l'entrega de felicitacions) als reservistes de l'exèrcit, alguns civils i altres membres de cossos policials que per la seva col·laboració i bona relació amb les forces armades constitueixen un “important pilar de la societat”, en paraules del subdelegat de Defensa, el coronel Antonio Merlán Galán. El sotsinspector de la policia municipal de Girona, Josep Lluís Melús, sergent de l'exèrcit, va rebre dues condecoracions, una de les quals és la creu al mèrit militar. Dos agents més de la policia local de Girona van rebre la felicitació de Defensa: els germans bessons Jesús i Francesc López Navarro, reservista de l'exèrcit de terra un i de l'aire l'altre. També van desfilar davant les autoritats per rebre la seva distinció el comissari de la Policía Nacional José Ángel Ortega, ara jubilat; el policia Teodoro Gallego; l'empresari de la Jonquera Bruno Comas... L'any passat, en aquest mateix acte, va rebre el reconeixement de Defensa el llavors cap de la policia local de Girona, l'intendent Josep Palouzié, tinent d'infanteria de marina reservista, actual cap de la policia de Palma.

L'acte el va presidir el secretari general tècnic del Ministeri de Defensa, David Javier Santos Sánchez, i hi van ser presents el subdelegat del govern de l'Estat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante; el president de l'Audiència, Fernando Lacaba, i comandaments de diferents cossos policials. El secretari general va remarcar el paper de Defensa davant el perill dels anomenats “conflictes asimètrics i amenaces difuses”, amb referència als nous tipus de terrorisme i de tràfic de persones. Tant Merlán com Santos van posar èmfasi en l'esforç de tecnificació del personal de la subdelegació de Defensa de Girona, que, tot i les retallades pressupostàries, lluita per arribar al nivell superior de qualitat del servei.

LA FRASE

Els reservistes són l'esgraó principal per integrar les forces armades a la societat
Antonio Merlán Galán
delegat de defensa a Girona

LA DATA

11.11.16
Fins a aquest dia
estarà oberta l'exposició que mostra el llegendari bombo del sorteig dels quintos.

El bombo del destí dels quintos

Coincidint amb les Festes de Sant Narcís i amb la intenció d'integrar les forces armades en l'organització de les activitats lúdiques i culturals de la ciutat, Defensa cada any obre una exposició a la seva seu del carrer Emili Grahit. Aquest any exposa un recull de fotografies sobre les forces armades i la seva adaptació als temps i també mostra al públic el llegendari bombo que fins a les darreries del servei militar obligatori decidia el destí dels quintos. Fora de la sala d'exposicions, a l'entrada, també s'exposa un vehicle militar cedit per la base de Sant Climent. L'exposició, que es va inaugurar formalment ahir, estarà oberta al públic fins a l'11 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia