Successos

Successos

Preparaven droga a Girona per vendre-la a Alemanya

Desarticulen una banda de tràfic de marihuana

Traslladaven la mercaderia de Catalunya al país germànic amb ‘mules'

Va augmentar el nombre de comisos a les estacions i als aeroports alemanys

Els agents de la Guàrdia Civil i els membres del departament d'investigació criminal de la duana alemanya van desarticular dilluns una organització que es dedicava al tràfic de marihuana en l'àmbit internacional. L'operació, denominada Mulair, s'ha saldat amb la detenció de nou persones i s'han escorcollat domicilis i explotacions ramaderes de les demarcacions de Girona i Barcelona. La banda cultivava marihuana a Catalunya i després traslladava la droga a Alemanya per vendre-la. La investigació va començar a mitjan 2015 i ha estat dirigida per la fiscalia de Berlín i pel jutjat d'instrucció número 10 de la capital catalana. La duana alemanya va detectar un augment considerable del nombre de decomisos de marihuana als aeroports i a les estacions de tren i d'autobusos del país. Una gran part d'aquests comisos es feien a ciutadans subsaharians que provenien de les comarques gironines i barcelonines. Aquest fet va originar que a principis del 2016 comencessin els contactes entre la ZKA (duana alemanya) i la Guàrdia Civil de Girona. Van compartir informació i alguns efectius de la ZKA es van desplaçar a la demarcació, on es va obrir l'operació Mulair.

El 17 d'octubre es van detenir els responsables dels cultius de marihuana. També s'encarregaven de captar les mules, que és el nom amb què es denominen les persones que transporten la droga. Les autoritats alemanyes van arrestar sis ciutadans, entre els quals hi havia mules i altres còmplices que comercialitzaven directament la droga. Van intervenir, a més, 20 quilos de marihuana, tot i que se sospita que almenys en van introduir 40 kg més.

La Guàrdia Civil de Girona va detenir tres altres integrants de l'entramat. Van efectuar tres inspeccions en immobles de Llagostera, Salt i Manlleu, i en dues grans instal·lacions ramaderes de l'Esquirol i Manlleu. En aquestes finques és on hi havia les plantacions, ja que el grup aprofitava que estaven en zones boscoses de difícil accés. En aquests recintes es van confiscar 11 kg de cabdells de marihuana a punt per al consum, 110 kg en procés d'assecatge i 11 kg de plantes verdes. Els guàrdies civils van constatar que un dels investigats estava intentant captar una dona d'origen bolivià perquè viatgés amb la droga a Alemanya, on els preus poden triplicar els de l'Estat espanyol. Els detinguts a Catalunya són un home de nacionalitat senegalesa, un d'origen marroquí i un ciutadà bolivià.

Un camioner amb 240 kg d'haixix, a la Jonquera

La secció fiscal de la Guàrdia Civil va arrestar el dia 19, a la Jonquera, un camioner de nacionalitat polonesa que transportava 240 quilos d'haixix. Els agents van indicar al conductor que s'aturés. Circulava en sentit nord amb un vehicle amb matrícula sueca. Un cop identificat, els agents li van preguntar quin tipus de mercaderia duia. Va dir que en portava dues de diferents. Com que d'una no tenia documentació que autoritzés la seva exportació, van sospitar que es tractava d'una càrrega il·legal. En un dels palets van trobar 8 paquets de 30 quilos cadascun. Contenien haixix i estaven embolcallats amb tela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia