Successos

Simulacre d'incendi al port de Palamós

Es va comprovar l'eficàcia del pla d'autoprotecció i de les accions de coordinació

Una embarcació amarrada al moll comercial del port de Palamós va ser l'escenari, ahir al matí, d'un simulacre d'incendi amb ferits de diversa consideració. L'exercici va ser organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil. Va servir per posar en pràctica el sistema d'avisos previst al pla d'autoprotecció (PAU) del port i les accions del seu personal en cas d'originar-se un foc, a més de comprovar la coordinació entre els diferents cossos d'emergències. Un cop detectat el suposat incendi, el capità del vaixell va trucar al pràctic del port i aquest, tot seguit, va alertar Ports de la Generalitat i Capitania Marítima. A més, es va començar també el protocol d'avisos establert en el PAU. Es va informar de l'incident al 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), a la policia local i a la Guàrdia Civil. Internament, es van mobilitzar els equips d'intervenció del Club Nàutic Costa Brava, l'Associació Front al Mar, General Nàutic i Repsol. El cap de guardamolls va ordenar l'obertura de les barreres i el control d'accessos al moll comercial, i va aturar el trànsit d'embarcacions dins del port. També es van instal·lar barreres antivessament al voltant de l'embarcació afectada per evitar la possible dispersió de combustible a l'aigua.

Els Bombers, a més de treballar en les tasques d'extinció de l'incendi a l'interior de l'embarcació, van evacuar els passatgers. Van traslladar tres persones que van resultar ferides a l'exterior del vaixell, on les van portar a una zona segura per tal que siguessin ateses pels sanitaris del SEM.

Els Mossos d'Esquadra, amb el suport dels agents de la policia local de Palamós, es van ocupar del control dels accessos i van establir els perímetres de seguretat necessaris. També van sol·licitar la llista de tripulants per comprovar que s'havia procedit a l'evacuació total de passatgers i que no hi havia desapareguts. I, per la seva banda, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil va vigilar els accessos a la bocana amb una embarcació. El vaixell utilitzat per fer el simulacre va ser el remolcador Punta mayor de Salvament Marítim. Pertany al Ministeri de Foment i mesura 60 metres d'eslora i 12,8 de mànega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia