Successos

successos

explosió

L'explosió de Premià de Mar va ser un crim masclista

L'informe dels Mossos conclou que el sinistre va ser provocat

S'ha traslladat el cas al jutjat de violència sobre la dona davant aquesta possibilitat

La investigació que els Mossos d'Esquadra duien a terme sobre l'explosió en un pis de Premià de Mar ha permès concloure que la deflagració va ser provocada. En l'explosió va morir una dona i disset persones més van quedar ferides de diversa consideració. Un dels ferits més greus era l'home que vivia amb la víctima mortal i que va acabar morint uns dies després. Els Mossos volien interrogar-lo per aclarir les causes de l'explosió. Els investigadors van confirmar que es descarta la mort accidental i que, en aquest cas, tot apunta que es tracta d'un crim de violència domèstica o masclista. A més, fonts properes al cas van confirmar a aquest diari que a l'informe policial s'apunta que s'hauria produït una manipulació en la caldera del gas que hauria provocat la posterior explosió.

De fet, la policia catalana va confirmar que, un cop tancat l'informe pericial, se'l va trametre al jutjat número 5 de Mataró, que és qui duia la investigació, i aquest ha decidit inhibir-se i traslladar el cas al jutjat de violència sobre la dona de Mataró. Amb relació a aquest fet, fonts judicials van voler precisar que “en cap cas això vol dir que hi hagi una certesa d'un crim masclista sinó que hi ha indicis que podrien apuntar a aquesta possibilitat i, per tant, correspondria al jutjat de violència sobre la dona fer la investigació”.

Cap sorpresa al veïnat

Ahir l'ambient a l'entorn de l'edifici sinistrat de Premià de Mar no era precisament de sorpresa un cop conegudes aquestes informacions. “Sé que ell –la parella de la primera víctima, que va morir dies després– era transportista i treballava sobretot de nit fent viatges a Madrid, però darrerament el veia durant el dia”, van comentar alguns veïns. “Bevia molt i anava dient a tothom que era guàrdia civil”, va apuntar un dels afectats que vivia al mateix replà del pis on es va produir l'explosió. Aquest testimoni va explicar que la parella “feia vuit anys que vivien junts, i últimament discutien molt”. Segons aquest veí, l'home “havia de marxar del pis l'endemà de l'explosió”. Aquest testimoni també va explicar que l'home en qüestió “havia amenaçat algun veí del bloc”. Pel que fa a la dona que va morir el dia del sinistre, d'altres veïns la van qualificar de “bellíssima persona” i van confirmar que treballava al supermercat de la cadena Sorli Discau que hi ha al municipi.

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (PDECat), va mostrar ahir la seva sorpresa davant el gir dels esdeveniments, però va destacar que l'única confirmació que s'havia rebut a l'Ajuntament havia estat la decisió de derivar el cas al jutjat de violència de gènere. “Hem d'esperar a la decisió judicial per prendre les mesures pertinents”, va dir. Buch, que va condemnar la violència de gènere, va posar l'accent en l'atenció psicològica que des del primer moment es dóna als afectats –“i que ara reforçarem”– i també en l'atenció jurídica. En la junta de portaveus del proper ple l'alcalde plantejarà a la resta de grups quines accions cal dur a terme i no descarta que l'Ajuntament s'acabi presentant com a acusació particular. Per la seva banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, va destacar “la feina ben feta” dels Mossos.

LA DATA

18.8.2016
es produeix
l'explosió en un pis de la Gran Via de Premià de Mar amb el resultat de dos morts i diversos ferits.

A l'expectativa de les assegurances

Davant l'interrogant que es planteja ara sobre si el fet que l'explosió del pis de Premià de Mar fos provocada pugui comportar certs problemes a l'hora de cobrar l'assegurança, l'advocat Julio Naveira, degà del Col·legi d'Advocats de Mataró, va voler enviar un missatge de tranquil·litat. “Tan sols alguna de les parts implicades tingui assegurança, en principi no hi hauria d'haver cap problema per poder fer efectives les indemnitzacions”, va comentar, sempre posant per davant el supòsit teòric. Ara b é, en el cas que cap de les parts disposés d'assegurança “aleshores s'hauria de mirar tot molt bé”, va assegurar Naveira. L'advocat va explicar que en casos com aquest es pot recórrer al Consorci d'Assegurances. En el cas hipotètic que el causant del dany hagi mort, Naveira va comentar que “llavors es pot anar per la via de reclamar als hereus o bé a través del patrimoni del finat”. Aquest és un dels principals maldecaps dels afectats, que denuncien “certa desemparança” per part de les administracions. Alguns veïns estan preocupats per veure com es resol aquest tema, sobretot pel que fa a les pertinences que van quedar malmeses dins dels habitatges afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia