Successos

Tribunals

judici per estafa

Agent immobiliària reincident, a Roses

Es va quedar 49.950 euros de dos clients que volien que els gestionés la compravenda de propietats

És a la presó per casos similars

L'agent immobiliària de Roses Jacoba Wilhelmina Dorotea no era el primer cop que ocupava el banc dels acusats de l'Audiència de Girona sospitosa d'un delicte d'apropiació indeguda. S'hi va tornar a asseure ahir, si bé actualment està complint una pena de presó per haver-se quedat, altres vegades, diners de clients que la contractaven per gestionar transaccions immobiliàries. Per aquest motiu, va arribar al Palau de Justícia de Girona custodiada pels Mossos d'Esquadra. El cas que ahir la va portar novament a judici es remunta a fa deu anys. Segons va reconèixer ahir davant el tribunal de la secció quarta de l'Audiència, entre els anys 2006 i 2008 es va embutxacar fins a 49.950 euros de dos clients. La condemnada tenia, des del 2001, una immobiliària al carrer Nord de Roses. El maig del 2006 un client que “confiava en el seu saber fer professional” la va contractar perquè li gestionés la compra d'un immoble situat a la urbanització Mas Matas i li va entregar 27.000 euros. “Mai es va arribar a fer la compravenda ni l'acusada li va tornar els diners rebuts, que es va quedar seguint un ànim d'enriquiment injust”, sostenia el fiscal, i així mateix ho va admetre la processada.

En dates posteriors, el mateix client li va encarregar la venda d'una propietat que tenia a Empuriabrava. Com que la gestió incloïa el pagament de despeses i impostos derivats de l'operació immobiliària com ara minutes de notari o registre de la propietat, li va donar 7.450 euros. Uns diners que, de nou, es va embutxacar.

El maig del 2008 una altra clienta la va contractar per tramitar la venda d'un habitatge que els seus pares tenien a Empuriabrava. Com a provisió de fons per cobrir despeses, va entregar a Dorotea 15.500 euros. “Tot i no haver fet la gestió encarregada, no li va retornar la quantitat entregada i la va incorporar al seu patrimoni”, resol l'acusació pública.

El fiscal demanava inicialment una pena de sis anys de presó i una multa de 10.800 euros per un delicte continuat d'apropiació indeguda. Com que la dona va reconèixer els fets i, a més, el cas ha trigat anys a arribar a judici, les parts van arribar a un acord. Per això, finalment l'Audiència de Girona la va condemnar a un any, nou mesos i un dia de presó perquè li aplica un atenuant de dilacions indegudes. En matèria de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar una de les víctimes amb 34.450 euros i l'altra amb 15.500. La sentència, que es va dictar de viva veu, és ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia