Successos

Condemna per un cas de ‘bullying' al Vendrell

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat haurà d'indemnitzar amb 3.820 euros la família d'un nen que va ser víctima d'assetjament escolar entre el 2009 i el 2013 a l'escola Pla de Mar del Vendrell. Així ho ha determinat el jutjat contenciós de Tarragona en la seva sentència.

El jutge considera que l'escola no va aplicar el protocol de prevenció i no va fer prou per evitar el patiment al nen. Segons la família, l'alumne ja va haver de rebre assistència mèdica quan feia P4 (el primer curs que va fer a l'escola), a causa de l'assetjament que patia dels seus companys. La situació, segons la versió de la família, es va allargar fins a tercer de primària.

El jutge constata que els pares del nen el van portar a diferents especialistes mèdics, que li van diagnosticar un “trastorn per estrès posttraumàtic”, que segons la família va acabar amb una depressió.

Per això, el jutge considera que ni els mestres ni la direcció de l'escola van actuar correctament, ja que ni van requerir el psicòleg del centre ni van citar els pares dels nens involucrats en el cas.

El regidor d'Educació del Vendrell, Kenneth Martínez, lamenta els fets i, malgrat no tenir competències, assegura que des de l'Ajuntament treballen per la conscienciació en la prevenció i ràpida intervenció davant d'aquests casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia