Successos

policial

violència de gènere

Detenen a Lloret un alemany que va degollar la parella

Arresten l'acusat en un hotel apartament on s'allotjava

Va cometre el crim a la localitat bavaresa de Freyung i, després, va marxar amb el fill, de 18 mesos

S'havia tatuat la data de naixement i mort de la víctima

Un noi alemany que va ser detingut dissabte a la matinada per la Policía Nacional, a Lloret de Mar, va protagonitzar una consecució de fets macabres. Al jove, Dominik Stefan Riedl, el buscava la policia per haver degollat, a final d'octubre, la seva xicota, de 20 anys. L'arrestat va cometre presumptament el crim a la localitat alemanya de Freyung. El cos sense vida de la víctima va aparèixer a l'apartament on vivien tots dos. La parella tenia un fill en comú, de només 18 mesos. Els agents de la policia alemanya van localitzar el cadàver de la noia en sacs d'escombraries i van observar que presentava greus talls al coll, que li haurien causat la mort. Després de perpetrar l'assassinat, la parella de la víctima va fugir d'Alemanya i se'n va emportar el fill. Es va endur, a més, el telèfon mòbil d'ella amb la intenció de mantenir actius els seus perfils a les xarxes socials i despistar així els investigadors. Tan sols uns dies després del crim, l'acusat va publicar una imatge des del perfil del Facebook de la víctima. Va penjar una fotografia en què sortia amb el seu fill, al costat de la Torre Eiffel de París. Les autoritats judicials alemanyes van decretar immediatament, aleshores, una Ordre Europea de Detenció i Entrega del sospitós.

L'Oficina Federal d'Investigació Criminal d'Alemanya, la BKA, també va contactar amb la Policía Nacional espanyola, per la sospita que el noi, de 22 anys, s'hagués escapat cap a l'Estat espanyol, amb la intenció de dirigir-se, després, a algun país del nord de l'Àfrica. Durant la investigació es va descobrir que el fugitiu va dormir en un hotel de Tarifa, on es va registrar en nom del seu germà. Va treure dos cops diners en efectiu en caixers automàtics de Valladolid –cadascuna de les vegades va retirar 500 euros–, va ser detectat al peatge de l'autopista de Torreblanca (València) i, després, al de Martorell.

Mentre li seguien la pista, els investigadors tenien com a principal objectiu poder localitzar sa i estalvi el nen, respecte del qual es va dictar una ordre de protecció. Atenent aquesta mesura, en el moment de la detenció es va activar el Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES). Divendres passat a la nit, els agents van localitzar Riedl i dissabte a la matinada van accedir a l'hotel apartament de Lloret on s'allotjava i el van arrestar. El jutjat de guàrdia de Blanes havia autoritzat l'entrada i escorcoll a l'establiment. Quan els efectius van irrompre a l'habitació, el noi estava al llit, al cantó del qual hi havia el bressol de la criatura. El nen va ingressar en un centre d'acollida de Catalunya, a l'espera que els serveis socials alemanys el recullin.

La policia científica també inspeccionarà el vehicle Volkswagen Golf amb què Riedl va fugir per si troben proves relacionades amb el crim. En la detenció, els agents van observar que el jove duia diversos tatuatges. Els va cridar l'atenció el més recent, ja que era realment esperpèntic. En un tatuatge a la part superior del braç hi posa el nom de la víctima (Lisa) i a sota, el dia del seu naixement (20-07-1996), una creu amb la data 27-10-2016 (que tot fa pensar que és el dia de l'assassinat) i la frase “Gracias por todo”, escrita en castellà.

LES XIFRES

20
anys
són els que tenia la víctima. La policia alemanya la va localitzar sense vida al domicili on vivia, a Freyung.
18
mesos
té el fill de Riedl. La criatura ha ingressat temporalment en un centre d'acollida de Catalunya.

LA DATA

19.11.16
va ser quan la Policía Nacional va detenir el presumpte assassí, a l'habitació on s'allotjava, a Lloret de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia