Successos

Successos

Una barca de Palamós pesca un cadàver amb la xarxa

S'investiga si el cos pot ser el del pescador Martí Que Quer, que va desaparèixer el 28 de febrer mentre pescava a Tamariu

Una senderista i un navegant també estan desapareguts al mar

La barca d'arrossegament Miquel Cardenal de la flota de Palamós va enganxar el cadàver d'un home amb les xarxes ahir mentre pescava davant la costa de Tossa de Mar. Quan la tripulació va advertir que tenien un cos humà a les xarxes van donar el senyal d'alerta i van tornar a port, on la comitiva judicial es va fer càrrec de l'aixecament del cadàver, que es va traslladar a l'Institut de Medicina Legal, als jutjats de Girona, on se li farà l'autòpsia i les tasques d'identificació.

La primera inspecció ocular feta al port de Palamós va permetre comprovar que el cos, en molt avançat estat de descomposició, era el d'un home i que les restes de la indumentària que conservava es podrien correspondre amb les d'un pescador. Amb aquests indicis, la investigació es dirigeix a comprovar o descartar si es tracta de Martí Que Quer, el veí de Barcelona que va desaparèixer el 28 de febrer passat mentre practicava la pesca amb canya a Tamariu. En cas que el cos conservi la dentadura i que es disposi de la fitxa dental ante mortem de Que, s'intentarà fer la identificació per aquesta via i si no, es practicaran proves d'ADN. Pescador experimentat i esportista, Martí Que Quer, de 43 anys, va sortir a pescar de bon matí un diumenge i no va ser trobat mai més, tot i que durant el matí s'havia comunicat per Whatsapp amb la dona. Al vespre, els Mossos, a través de les dades facilitades per la família, van trobar el seu cotxe, un Renault Clio de color blanc, aparcat al carrer de Cala Marquesa d'Aigua Xelida. Hores després, a la punta des Bancs, es van trobar els estris de pesca del desaparegut. Les dues canyes i la caixa d'esquers eren en unes roques de mal accés. Aquell dia feia mala mar.

LA DATA

28.02.16
el pescador
Martí Que Quer va desaparèixer mentre pescava amb canya a Tamariu

Un navegant i una senderista, encara perduts

Abraham Camps Lasa, que navegava en un iot llogat a Vilanova i la Geltrú que va ser trobat a la deriva el 13 d'octubre del 2015 a la costa de Palamós, i Claudine Schrader, la senderista desapareguda a s'Agaró el 13 d'octubre passat, continuen en parador desconegut, probablement al mar. Claudine va desaparèixer juntament amb el seu home, Sebastian Schrader, el cos del qual va ser localitzat el 29 d'octubre per una embarcació recreativa a cinc milles davant del port del Balís, al Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia