Successos

Un detingut per 15 robatoris en cases de la demarcació de Girona

Els Mossos d'Esquadra de la regió policial de Ponent van arrestar el 17 de novembre un veí de l'Hospitalet de Llobregat, de 28 anys i de nacionalitat albanesa, com a presumpte autor de 37 robatoris amb força a l'interior de domicilis d'arreu de Catalunya i per pertinença a un grup criminal. L'acusat hauria actuat al Segrià, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Gironès, la Selva, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, Osona, l'Anoia, l'Alt Camp i el Baix Penedès. Concretament, pel que fa a les comarques gironines, els agents li atribueixen la comissió de 15 dels 37 casos: quatre robatoris en habitatges de Maçanet de la Selva, un a Vidreres, un a Vilobí d'Onyar, un a Sils, quatre a Girona, un a Riudellots de la Selva, un a Quart, un a Riudarenes i un altre a Sant Julià de Ramis.

Sobretot a les Garrigues i al Segrià, es va detectar una onada de saquejos des de finals d'octubre. Els immobles assaltats tenien en comú que eren cases unifamiliars, adossades o xalets, situades en àrees perifèriques dels nuclis urbans. La franja horària dels robatoris era entre les cinc de la tarda i les onze de la nit (els perpetraven quan ja era fosc i podien veure si hi havia algun llum encès dins la casa). Gairebé sempre accedien a les zones enjardinades i, després, forçaven portes o finestres de la primera planta per irrompre a l'interior.

L'objectiu de la banda era obtenir diners i joies. Els investigadors van determinar que els lladres formaven part d'un grup especialitzat establert a l'àrea metropolitana de Barcelona. Actuaven de manera coordinada quatre individus en cada assalt. Un feia de conductor, un altre vigilava el lloc i els altres dos entraven a l'habitatge. Per fugir amb rapidesa disposaven de dos turismes de gran cilindrada i s'escapaven en parelles.

En la investigació, els Mossos van identificar un dels sospitosos, que és el que va ser detingut a l'Hospitalet de Llobregat. La investigació continua oberta per intentar localitzar els altres integrants de l'entramat. L'arrestat, a qui constaven antecedents, va passar el dia 19 a disposició judicial a l'Hospitalet de Llobregat, on el jutge va ordenar el seu ingrés provisional a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia