Successos

policial

operació antifalsificacions

Macrooperació al Pertús contra les falsificacions

Desarticulen un grup dedicat a la distribució, a gran escala, d'articles copiats

La banda hauria blanquejat 9 milions d'euros

Hi ha 250 agents de la Policía Nacional implicats en la investigació

Un important desplegament policial va tenir lloc ahir a la zona del Pertús de la Jonquera, on es va dur a terme el gruix d'una gran operació que té com a finalitat combatre la distribució a gran escala de productes falsificats. Les indagacions van començar fa tres anys i s'ha tingut la implicació d'uns 250 agents de la Policía Nacional. El nombre de professionals que en total participen en la investigació, però, fins i tot encara és més elevat i ascendeix fins als 350 efectius aproximadament, ja que la Policía Nacional ha actuat en coordinació amb membres de l'Europol, de l'Agència Tributària i de la policia portuguesa. A les dotze del migdia, van començar a fer les inspeccions en una llarga llista d'establiments (aquests escorcolls sobretot es van efectuar a l'Alt Empordà, si bé una part del dispositiu es va desenvolupar a Barcelona i a la seva àrea metropolitana). Els registres es van dur a terme de manera simultània. A quarts de tres de la tarda, per exemple, s'estaven examinant, d'una banda, els articles de la botiga de calçats Mag 25, situada a l'avinguda de França, que és la principal artèria comercial del Pertús. I, de manera paral·lela, es carregaven en caixes per ser analitzats els productes de la tenda Fashion Max del carrer Hannibal, on es venen principalment peces de roba, sabates i equipament esportiu.

L'operació tenia com a objectiu el desmantellament d'un grup organitzat que importava productes falsificats que arribaven de la Xina, Portugal i l'Estat francès. El material es comercialitzava en negocis de les comarques gironines. Es calcula que, en tres anys, els membres de la xarxa haurien blanquejat nou milions d'euros procedents de la venda de productes falsificats de marques reconegudes.

Ahir al matí van ser detingudes sis persones, a les quals es considera els líders de l'entramat. Els caps de la banda resideixen a la zona de Figueres. Segons fonts properes al cas, es preveu que es duguin a terme una cinquantena d'escorcolls en establiments, domicilis i magatzems, i s'espera que hi hagi més de setanta arrestats. La majoria de les detencions s'estan practicant a la Jonquera i en altres punts de l'Alt Empordà, si bé també es comptava fer alguns dels arrestos a la demarcació de Barcelona. La majoria dels detinguts són participants secundaris en la xarxa investigada.

L'operació va mobilitzar efectius de la Policía Nacional de Girona, Barcelona, València i Madrid. El dispositiu va arrencar ahir i probablement durarà un o dos dies més. El cas el porta el jutjat d'instrucció número 2 de Figueres. Als detinguts se'ls acusa de delictes contra la propietat industrial, pertinença a un grup criminal i blanqueig de capitals. La policia demanarà al jutge que mantingui tancats cautelarment dos anys els establiments registrats, mentre s'instrueix el cas, que es troba sota secret de sumari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia