Successos

Un marrà mata una pastora de 90 anys a Ribes de Freser

Tot i les ferides que li va fer, la dona encara va ser a temps de trucar a la seva filla i li va explicar el que havia passat

La víctima va ser traslladada a l'hospital de Campdevànol, on va morir

Una ramadera de Ribes de Freser de 90 anys, Margarita Portabella Colomer, va morir dimecres en ser envestida pel marrà del seu ramat. Els fatídics fets van tenir lloc pels volts de les dues del migdia. La pastora tenia un petit ramat, d'una dotzena d'ovelles. Abans-d'ahir, un dels animals mascles la va atacar i la va fer caure a terra. Tot i les ferides, encara va ser a temps de trucar a la seva filla i li va explicar el que havia passat. La dona vivia en un mas del veïnat de Ribes Altes. Tant la filla de la víctima com el seu gendre resideixen a la mateixa zona on vivia Portabella, si bé en aquell moment no eren a casa. La família, tan bon punt es van assabentar del fet, es va mobilitzar i la víctima va ser traslladada a l'hospital de Campdevànol, on va morir. Ahir li van practicar l'autòpsia i el funeral se celebrarà avui a les quatre de la tarda a l'església parroquial del municipi de Ribes de Freser.

Ribes de Freser va ser l'escenari, el 13 de març passat, d'un altre atac d'animals a persones. En aquell cas va ser una vaca que va envestir una parella que duia un gos i va causar ferides greus a l'home, Jesús Montón, president de l'Arxiu Fotogràfic de Ribes.

No és el primer cas a les comarques gironines en què un animal causa la mort del seu propietari. Un fet similar va tenir lloc al Pla de l'Estany, el 30 de desembre del 2010. Un marrà del mas Rajolers de Vilafreser va envestir l'home gran de la casa, Joan Gratacós Busquets, de 88 anys, que, segons va determinar la investigació, va rebre una envestida molt forta del mascle mentre l'ancià era dret i tenia de cara l'animal. Els fets van passar al matí, quan Gratacós era sol a la casa. Quan els seus familiars van tornar a l'hora de dinar se'l van trobar estès a la zona de l'hort, on acostumava a pasturar el petit escamot de mitja dotzena d'ovelles que tenien. Van avisar els serveis d'emergència i els Mossos d'Esquadra van comprovar que feia estona que era mort. Tots els indicis van apuntar cap al marrà com a causant del tràgic succés, ja que tenia restes de sang a les banyes i les potes. L'autòpsia que es va practicar l'endemà va confirmar que l'home havia mort de resultes de la brutal tussada del marrà, que l'hauria envestit mentre era dret i el va tombar. L'episodi va tenir lloc el penúltim dia de l'any, fet que va motivar que la nit de Cap d'Any se suspengués el sopar i els actes populars previstos a Vilafreser.

A la mateixa comarca del Pla de l'Estany hi havia un precedent similar. El 18 d'abril del 1989, Antònia Solà Rigat, de 77 anys, una pastora de Rabós del Terri, al municipi de Cornellà, va morir en ser atacada per un boc mentre feia pasturar el seu petit ramat. En aquell cas, els propietaris del mascle li havien retallat un xic les banyes perquè ja sabien que era molt agressiu, però així i tot va matar la seva mestressa també a base de tussades al cap de la dona.

LA DATA

30.11.16
Pels volts de les dues del migdia van tenir lloc els fets, en un mas del veïnat de Ribes Altes.

LA XIFRA

90
anys
tenia la víctima, Margarita Portabella Colomer. El funeral se celebrarà avui a les 16 h a la parròquia de Ribes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia