Successos

Successos

Detinguts uns lladres que van encastar dos cotxes en una botiga de mòbils de Ripoll

Dos veïns de Badalona van fer servir aquest mètode dos cops per robar a la botiga, d'on es van endur 114 telèfons

Altres còmplices distribuïen els aparells

Els Mossos d'Esquadra han arrestat uns lladres que, en només tres mesos de diferència, van robar dues vegades en una mateixa botiga de telefonia de Ripoll, i en cadascuna de les ocasions van encastar un vehicle contra l'aparador per poder accedir a l'interior. El negoci que va resultar afectat per aquests assalts és l'establiment de Vodafone que hi ha situat al número 25 de la carretera Barcelona. La investigació policial per aquests fets s'ha saldat amb la detenció de sis persones. Dos dels arrestats són els presumptes autors materials dels robatoris, mentre que els altres quatre detinguts en l'operació ajudaven a distribuir els mòbils sostrets amb l'objectiu de poder-los vendre.

La investigació va començar al gener, quan els agents es van assabentar que uns desconeguts havien encastat un cotxe a la botiga i l'havien buidat. A l'abril es va tornar a produir un robatori en aquest comerç, on els lladres van recórrer al mateix modus operandi. Els efectius dels Mossos van establir que els assalts havien estat comesos pel mateix grup, ja que darrere dels dos casos hi havia una metodologia delictiva idèntica: els policies van comprovar que els telèfons robats s'estaven comercialitzant de la mateixa manera i els automòbils utilitzats per perpetrar els saquejos procedien d'una zona de Badalona, d'on havien estat sostrets.

Els dos responsables dels robatoris es van emportar 114 mòbils nous i vuit routers (encaminadors). Tot aquest material està valorat, en conjunt, en 21.281 euros. Els acusats es desfeien ràpidament dels terminals perquè altres persones els comercialitzessin a través d'una plataforma de venda per internet, en locutoris on també reparaven mòbils, així com en establiments de compravenda d'objectes de segona mà. Durant les indagacions, els Mossos han aconseguit recuperar 33 dels aparells que havien desaparegut i s'ha corroborat que els seus compradors els havien adquirit de bona fe.

Un empresari investigat

A l'agost, els Mossos van identificar i detenir una dona que hauria venut un telèfon procedent d'un dels robatoris a un negoci de segona mà de Badalona. Dos mesos després va ser arrestat el propietari d'una empresa de tecnologia. Al capdavant d'aquesta companyia hi havia un home de 30 anys, de nacionalitat espanyola. L'empresari es dedicava a distribuir gran part dels mòbils sostrets mitjançant una coneguda aplicació de venda en línia, i també es lucrava amb la venda del material a diferents establiments d'objectes de segona mà. L'arrestat simulava la legalitat de les operacions a través de l'empresa que regenta.

Van ser identificats finalment els autors materials dels dos encastaments i dues dones que s'haurien beneficiat del material sostret. El 21 de novembre va ser detingut un veí de Badalona, de 28 anys, de nacionalitat espanyola i d'ètnia gitana. I el dia 29 del mateix mes va ser arrestat el seu còmplice (un noi de 23 anys, resident a Badalona i també d'ètnia gitana). La policia els atribueix tres delictes de furt d'ús de vehicle i dos robatoris amb força a un establiment comercial. Van ser detingudes, a més, dues dones, de 43 i 63 anys, de nacionalitat espanyola i veïnes de Badalona, per un delicte de receptació (s'aprofitaven del material, tot i ser conscients que s'havia obtingut de manera il·lícita). Després de passar a disposició judicial, tots sis van quedar en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia