Successos

seguretat

robatoris a domicilis

Preocupació a Tiana pel repunt dels robatoris en cases

L'estanc del centre del poble va ser assaltat ahir a la matinada pel mètode de l'encastament d'un cotxe

Els veïns de la urbanització de les Costes a Tiana han decidit mobilitzar-se arran de l'onada de robatoris que han patit aquests dies. Ells mateixos en comptabilitzen fins a vuit la setmana passada, i en dos casos els veïns van sorprendre els lladres a l'interior de la casa. És per això que reclamen més seguretat per a aquesta urbanització, que es troba a la sortida del poble, molt a prop de l'accés a la carretera B-20, cosa que creuen que els fa més vulnerables als robatoris. Manel Cuesta, portaveu dels veïns, explica que des de la seva creació, ara fa uns deu anys, la urbanització ha estat objecte de molts robatoris. “Han entrat a robar a més de la meitat de les cases”, assegura Cuesta, que lamenta que l'Ajuntament no adopti mesures per evitar aquests actes delictius.

El cap de la policia local de Tiana, Tomàs Cabrejas, manté que, tot i el repunt de l'última setmana, les dades absolutes de robatoris al poble no reflecteixen cap onada de fets delictius fora de l'habitual i que Tiana està per sota de la mitjana delictiva del Maresme. Cabrejas assegura que ja fa temps que s'ha reforçat el servei i que es treballa de manera coordinada amb els Mossos d'Esquadra perquè els últims mesos de l'any és quan habitualment hi ha més robatoris en domicilis.

Els fets a les Costes han coincidit en el temps amb l'assalt la matinada passada a l'estanc del centre del poble. El robatori es va produir mitjançant el mètode de l'encastament d'un vehicle, que va deixar totalment destrossada l'entrada del comerç, el punt per on els lladres van sostreure el tabac que hi havia emmagatzemat a l'interior. Segons el cap de la policia local, aquest robatori no està relacionat amb els de la urbanització.

LA XIFRA

51
robatoris
té comptabilitzats la policia aquest any a Tiana, el mateix nombre que el total del 2015.

Campanya municipal de prevenció

L'Ajuntament de Tiana està difonent des de fa un mes una campanya informativa i de prevenció que porta per nom Tiana, amb els ulls ben oberts i que inclou una bustiada amb consells a tot el poble, vídeos i xerrades amb les comunitats més vulnerables. D'aquesta manera es vol incidir en el mesos amb més robatoris. Segons dades policials, a Tiana s'han registrat aquest any 51 robatoris, els mateixos que durant tot el 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia