Successos

trànsit

estudi

Es redueix el risc d'accidents al tram de la B-502 entre Vilassar i Argentona

Un estudi del RACC en l'àmbit de tot Catalunya situa la carretera al tercer lloc

L'N-II entre Montgat i Mataró, en els deu trams amb més sinistres

El tram de la carretera B-502 que uneix els municipis de Vilassar de Mar i Argentona, de 6,2 quilòmetres, ocupa el tercer lloc pel que fa a vies amb més risc d'accident de Catalunya, segons un estudi del RACC presentat aquest dimarts. La via abandona el primer lloc que va obtenir en l'anterior informe pel que fa a sinistralitat però continua mantenint un nivell excessivament alt. La carretera que encapçala la llista és la BP-1417, el tram entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) –conegut com la carretera de l'Arrabassada–. Pel que fa a accidents, el Maresme no se'n salva. El mateix estudi recull que la carretera N-II entre la rotonda de Montgat i l'enllaç de Mataró amb l'autopista C-32 és un dels trams negres pel que fa a concentració d'accidents de cotxes i de motos. En el cas dels vehicles de dues rodes a la comarca també hi ha un segon tram negre, però fora de la demarcació de Barcelona, la GI-600 entre Tordera i Blanes, que se situa en el darrer lloc de la llista dels deu trams més perillosos.

Catalunya té prop de 2.000 quilòmetres de xarxa viària en què hi ha un alt risc de tenir un accident greu o mortal, segons l'informe que té com a objectiu millorar la seguretat viària. S'han analitzat 6.356 quilòmetres de xarxa viària catalana, un 52% del total (12.094 quilòmetres) i on té el lloc el 90% de la mobilitat total en carretera a Catalunya. Aquí s'hi produeixen el 74% dels accidents amb morts i ferits greus en vies interurbanes. Malgrat que el nombre d'accidents greus i mortals ha disminuït un 2,47% a Catalunya en el període 2013-2015, els quilòmetres de risc “molt alt” augmenten fins a un 18% del total de la xarxa analitzada.

LA XIFRA

6,2
quilòmetres
té la carretera B-502, que uneix els municipis de Vilassar de Mar i Argentona.

LA XIFRA

2
trams
negres al Maresme en accidents de cotxe i moto: l'N-II entre Montgat i Mataró i la GI-600 de Tordera a Blanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia