Successos

Successos

Tres nits de crema de cotxes sospitosament intencionada a Sant Feliu

Deu vehicles són devorats per unes flames que també afecten immobles i provoquen desallotjaments

La investigació apunta a revenges entre traficants

Sant Feliu de Guíxols va tornar a viure, dissabte i diumenge, una nit de crema de cotxes. I tot apunta que no s'ha produït accidentalment. Aquests incendis s'han generat tres dies després que n'hi hagués un altre en les mateixes circumstàncies.

El primer dels focs es va produir el dia 28 passades les sis del matí. Un incendi va calcinar dos vehicles estacionats al carrer Trafalgar, cantonada amb el carrer Guifré; el que era més a prop de la confluència, que pertanyia un dels habitants del bloc, va començar a cremar i també va afectar un altre cotxe aparcat a continuació.

El segon va ser el dia 31, quan els serveis d'emergències es van activar pels volts de dos quarts de cinc de la matinada. Policia local i Bombers van ser alertats pels veïns, que van veure com dos vehicles quedaven totalment calcinats i dos més afectats, cremant totalment la planta baixa del número 27 del carrer Mina del Nord; la seva planta superior de l'edifici també va quedar afectada pel fum, que va arribar al número 25, tot i que aquest habitatge no es va cremar. Les flames van fer malbé la façana de dos habitatges, cremant-ne les persianes i les connexions elèctriques, fet que va provocar que es tallés el subministrament de la llum en aquest punt.

Vint-i-quatre hores més tard, els Bombers van haver de treballar en l'extinció de tres incendis en vehicles la nit de Cap d'Any. El primer va ser a les tres de la matinada, quan va cremar una furgoneta estacionada al davant del número 18 del carrer Guifré el Pilós. El foc va fumar la façana de la casa del davant, així com les persianes i els vidres d'una finestra. La propietària de l'immoble va haver de ser evacuada com a mesura preventiva. Posteriorment, es va produir dos incendis més en cotxes, un al carrer de Castell d'Aro i l'altre al carrer Bilbao, un pels volts de les cinc i l'altre a dos quarts de sis, que van cremar dos vehicles, tot i que les finques properes no van resultar afectades.

Segons fonts pròximes al cas, tant l'incendi al carrer Mina del Nord, com el del carrer Trafalgar, com els de Cap d'Any es van produir en les mateixes circumstàncies. A més, els veïns estan convençuts que les flames no s'han generat accidentalment. De fet, la investigació policial corroboraria aquest extrem, que es tracta d'un afer entre traficants de drogues a petita escala.

És previst avui una reunió entre Ajuntament i comandaments dels Mossos d'Esquadra i Policia Local per tractar aquests darrers actes vandàlics. Una trobada a la que també assistiran membres de la comunitat islàmica de Sant Feliu, atès que tots els vehicles cremats pertanyen a membres d'aquesta comunitat.

LA DATA

28.12.2016
Es va produir
el primer dels incendis al carrer Trafalgar cantonada amb el carrer Guifré.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia