Successos

Successos

Unió al Maresme per lluitar contra els robatoris a cases

Alcaldes de la zona central i sud del territori acorden reclamar més efectius dels Mossos i crear la junta de seguretat comarcal

Els delictes es concentren en urbanitzacions i àrees residencials

Reclamar més efectius de la policia catalana i posar en marxa la junta de seguretat local en el marc del consell d'alcaldes del Consell Comarcal del Maresme. Aquestes són les conclusions de la reunió que van mantenir ahir a Argentona alcaldes i regidors –acompanyats dels caps de les policies locals– d'una quinzena de municipis de la zona central i sud de la comarca. A la trobada, a la qual van ser convidats l'intendent sotscap de la regió metropolitana nord dels Mossos d'Esquadra, Xavier Creus, i els sotscaps de les àrees bàsiques de Premià de Mar i Mataró, es va posar sobre la taula la creixent sensació d'inseguretat entre la ciutadania arran dels robatoris a l'interior de domicilis que en els darrers anys s'han consolidat a la zona. Malgrat que les xifres de què disposa la policia catalana evidencien que en general no hi ha hagut cap increment “significatiu” d'aquest tipus de delictes, des dels ajuntaments la lectura és menys homogènia i es destaca que els pobles més castigats són aquells amb urbanitzacions i amb àrees residencials aïllades on els lladres poden actuar amb més llibertat.

En aquest sentit, la demanda de més efectius, tant d'agents de carrer com de policies d'investigació que ajudin a resoldre els robatoris, és unànime entre els representants polítics. Tant és així que es va acordar sol·licitar una reunió amb el conseller de l'Interior, Jordi Jané per explicar-li directament la problemàtica. “Les estadístiques es poden llegir de diferents maneres, però el que és cert és que hi ha ciutadans espantats i que cal lluitar contra la sensació d'inseguretat que fa temps que dura”, va explicar l'alcalde d'Argentona i amfitrió de la trobada, Eudald Calvo (CUP). Per Calvo, la reunió ha servit per compartir preocupacions semblants que afecten als ajuntaments i per reconèixer que cal una actuació conjunta en contra dels robatoris. “Els lladres no entenen de límits territorials i és molt fàcil que un cop robin en un municipi ho facin en el del costat”, va exposar.

Junta comarcal

La creació d'una junta de seguretat local on la policia catalana pugui exposar periòdicament la situació delictiva que hi ha al Maresme també va obtenir el vistiplau dels presents a la reunió d'ahir. Es va decidir que l'espai ideal on desenvolupar-la és el consell d'alcaldes.

El cap del govern local de Cabrera, Jordi Mir (PDeCAT), considera prioritari aquest nou instrument “tant per compartir informació com per tenir una visió global de quin és el mapa delictiu al Maresme i com s'hi lluita”. Mir, igual que Calvo, admeten que el 2015 va ser el pitjor any pel que fa al nombre de robatoris a l'interior de domicilis. “Afortunadament la resta de tipologies de delictes ha baixat en general”, va assenyalar l'alcalde, que va voler destacar “l'excel·lent col·laboració que hi ha entre les policies locals i els Mossos d'Esquadra”.

L'alcalde de Teià, Andreu Bosch (ERC), afegeix que la trobada ha estat convocada a petició dels municipis del Baix Maresme perquè en aquesta zona “hi ha hagut un increment clar de casos, sobretot en els municipis de muntanya, durant el 2016”. “Hi ha un problema estructural de manca de recursos humans en els Mossos que cal resoldre per donar una resposta més efectiva”, va dir.

LA XIFRA

15
municipis
van ser representats per alcaldes, regidors i caps de la policia local en la reunió d'ahir sobre seguretat.

LA FRASE

Hi ha ciutadans espantats i cal lluitar contra la sensació d'inseguretat, que fa temps que dura
Eudald Calvo (CUP)
alcalde d'argentona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia