Successos

tribunals

judici a les estelades

El jutge dona part de raó a Guirado pel cas de les estelades

Podrà tornar a entrar als estadis, però ha de pagar 4.000 euros

Va fotografiar policies requisant estelades a Almeria

El jutge del contenciós administratiu número 7 de Barcelona ha donat parcialment la raó al periodista olotí Joan Guirado, que va ser denunciat el 2013 per alteració de l'ordre públic durant el partit Almeria-Girona. Segons la sentència, el jutge ha retirat la prohibició d'entrada de Guirado a recintes esportius. A banda, com que no va existir ni mala fe ni temeritat, no ha estat condemnat a pagar les costes del judici. El que no ha pogut evitar Guirado és la multa de 4.000 euros, més els interessos, amb què se'l va sancionar.

Els fets van ocórrer el juny del 2013 quan Joan Guirado va fotografiar membres de la Policía Nacional requisant estelades en el partit de classificació de la copa del Rei entre l'Almeria i el Girona. Mentre Guirado fotografiava el que passava a l'entrada de l'estadi Juegos del Mediterráneo, va ser encerclat per tretze policies que li van retirar l'acreditació per accedir al camp i el van denunciar per alteració de l'ordre públic. Posteriorment, Guirado va rebre una sanció de 4.000 euros i la prohibició d'accedir a recintes esportius durant un període de dotze mesos en aplicació de l'article 22.2 de la llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. Guirado es va negar a pagar la multa i la hisenda espanyola li va embargar els comptes.

Segons la policia, va insultar uns agents dient-los: “Policia espanyola de merda, em cago en tots els putos espanyols, a veure si marxem d'una puta vegada.” Ell sempre ho ha negat i sosté que el van identificar quan va intentar fotografiar policies requisant estelades.

LA FRASE

No han pogut demostrar el que denuncia el policia; no han trobat cap testimoni
Joan Guirado
periodista
La versió d'un policia preval per sobre de la presumpció d'innocència d'un ciutadà, això demostra el baix nivell democràtic de l'Estat

“Desgast físic i econòmic”

Joan Guirado es va mostrar ahir “content” perquè “s'ha acabat tot”. El periodista olotí afirma que està “moralment satisfet” perquè tot plegat només ha acabat amb una sanció, tot i que admet que l'import econòmic “és desproporcionat”. “No han pogut demostrar la versió del policia; no han trobat cap testimoni”, assegura. En aquest sentit, denuncia que “la versió d'un policia preval per sobre de la presumpció d'innocència d'un ciutadà” i que això “demostra el baix nivell democràtic de l'Estat espanyol”, sosté Guirado. “Han estat quatre anys que s'han fet eterns; amb un gran desgast físic i econòmic”, diu. “M'han perseguit per un tema polític, només polític”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia