Successos

tribunals

judici per estafa

Reapareix la parella de sexagenaris francesos que viu de gorra als hotels

El matrimoni Clapie van quedar a deure 3.000 euros a l'hotel Palau de Girona, on van estar tres setmanes tot negociant comprar-lo per quatre milions

Sexagenaris i entabanadors reincidents. És el que són el matrimoni format per Joel Serge Pierre Clapie i Françoise Chantal Clapie, de 61 anys, oficialment residents a Millau, tots dos especialistes a viure de gorra en bons hotels fent-se passar per gent de gran solvència i categoria per acabar marxant sense pagar. El març del 2015 els Mossos ja els van detenir per haver estafat diversos hotels gironins i l'associació d'hostaleria va alertar els seus associats, però ells tornen a fer de les seves i ahir van tornar a passar pel jutjat.

Aquesta vegada han estat allotjats unes tres setmanes a l'hotel Palau Girona de Sant Julià de Ramis i n'han marxat deixant una factura pendent de 3.000 euros. Els Clapie, amb les seves bones aparences i maneres, van arribar a l'hotel el 22 de desembre, quan el propietari era de vacances, i s'hi van instal·lar. Aviat van explicar al recepcionista que acabaven de comprar una nau a Aiguaviva i que la seva intenció era fer inversions a la zona. Arran d'aquesta revelació de propòsits, el recepcionista va comentar a monsieur Clapie que, de fet, els amos de l'hotel tenien intenció de posar-lo a la venda. Clapie de seguida va dir que ell el compraria. El conserge va trucar a l'amo per dir-li que tenia un comprador. El propietari, Joan Blanco, va considerar convenient que s'esperés que ell tornés de vacances per poder començar a fer tractes. Els Clapie van continuar instal·lats a l'hotel donant mostres de solvència i el dia 2, després de les vacances de Blanco, van fer una primera trobada. Clapie, que només parla un xic espanyol, anava a les negociacions acompanyat d'un home a qui presentava com el seu manager i que feia també de traductor del francès. Ja en la primera trobada, Clapie no va posar cap objecció amb el preu de l'hotel i va ser Blanco qui va dir que necessitava una setmana per clarificar els valors de l'establiment i fer els preparatius per a una possible venda. Van quedar de retrobar-se el dia 9 de gener. Els Clapie van continuar la seva estada a l'hotel i sovint se'ls veia a la saló de l'hotel on hi ha ordinadors navegant per internet, buscant també una casa per comprar a les comarques gironines. I no s'estaven de comentar que les que els agradaven eren un xic cares, costaven entre 3 i 4 milions, i que volien buscar alguna cosa que estigués un xic més bé de preu. I també van aprofitar per contactar amb un jardiner de la zona presentant-se com els futurs amos de l'hotel veí i demanant-li que elaborés un projecte de l'entorn, perquè volien variar tot l'enjardinament de l'hotel.

El dia 9 van tornar a negociar la compra de l'hotel i van trobar bé els gairebé quatre milions que demanaven, i tampoc van posar objeccions a les formes de pagament proposades. Els Clapie es van oferir a fer ells la documentació a través d'una gestoria que ja tenien contractada i van quedar que el dia 10 ja portarien el taló amb els primers 2 milions d'entrada que havien convingut.

Però no van portar ni els papers de la compravenda ni el taló i van assegurar que la seva gestoria no sabia com tramitar-ho. “Jo en el fons sempre havia sabut que no comprarien l'hotel, pensava que era massa sort, i quan van dir que la gestoria no sabia fer-ho ho vaig tenir clar”, explica Blanco, que va buscar per internet i va trobar el cas del 2015, quan el matrimoni havia estat detingut per estafa a tres hotels. I finalment els va reclamar el compte del que devien. Pierre Clapie va dir que ell anava a buscar els diners. La dona es va quedar, però va despistar els empleats de l'hotel dient que anava al restaurant i finalment tots dos van marxar. Blanco va presentar una denúncia formal als Mossos, que dimecres al matí van localitzar el vehicle en què es movia la parella i els van detenir. Llavors van comprovar que el vehicle era de lloguer i que no l'havien tornat quan tocava.

Es dóna la circumstància que, el dia abans de la seva detenció, Pierre Clapie va contactar amb el despatx d'un advocat gironí per contractar els seus serveis per materialitzar el contracte de compravenda de l'hotel. I l'endemà, aquest advocat va rebre la trucada dels Mossos perquè els assistís a la comissaria, ja que l'havien demanat a ell i no pas al lletrat d'ofici. El matrimoni Clapie va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de Girona, es van negar a declarar i van quedar en llibertat provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia