Successos

Absolts uns pares que no escolaritzen la filla

El jutjat entén que la menor no està desassistida perquè estudia a casa

Una jutgessa de Lleida ha absolt el pare i la mare d'una nena de l'Alt Urgell que estaven acusats per la fiscalia per no escolaritzar la seva filla. El fiscal els trobava responsables d'un delicte d'abandonament familiar i mantenia que des de l'any 2013, època en què la menor havia de començar a estudiar primer d'ESO, la mantenien allunyada del centre educatiu. Els pares van explicar en el judici que aquesta renúncia a l'ensenyament obligatori era fruit d'una reflexió prèvia i van detallar que ells educaven la nena a casa, amb el reforç d'un professor que acudeix a alliçonar la nena tres hores diàries i durant tres dies a la setmana.

En la sentència, la jutgessa absol els acusats perquè considera que no concorre en els progenitors “una infracció del deure d'educar els fills de tal gravetat que mereixi un retret penal”.

La fiscalia demanava que els pares, de 42 i 34 anys, fossin condemnats a pagar una multa de 2.700 euros com a autors d'un delicte d'abandonament de família. Mantenia el fiscal que els progenitors incomplien “els deures legals d'assistència inherents a la pàtria potestat”.

Tot i la sentència absolutòria, la fiscalia ha demanat al Departament d'Ensenyament que faci un seguiment del cas.

L'ensenyament a casa (homeschooling, en anglès) és una modalitat educativa per la qual opten unes sis-centes famílies a Catalunya. Es caracteritza pel fet que els pares consideren que el sistema educatiu no respon a les necessitats dels seus fills i opten per formar-los a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia