Successos

Tribunals

L'exalcalde de Vilada, acusat d'irregularitats

El fiscal demana la inhabilitació per una reparcel·lació que es va fer al municipi

L'alcalde de Vilada del 2007 al 2015, Pere Farré (CiU), s'enfronta a deu anys d'inhabilitació per una presumpta prevaricació. El fiscal l'acusa d'un delicte urbanístic com a conseqüència d'una irregularitat urbanística que s'hauria comès l'any 2008, quan es van reparcel·lar uns terrenys i el consistori no va reclamar als seus propietaris el 10% que, segons la llei d'urbanisme, haurien d'haver cedit gratuïtament a l'Ajuntament. L'alcalde va aprovar la reparcel·lació malgrat l'oposició de l'arquitecte i de la secretària municipal, que la desaconsellaven fins que l'Ajuntament no obtingués el 10% de l'aprofitament dels terrenys. En aquest cas, el 10% consistia en la propietat de tres parcel·les, o bé el seu valor econòmic estimat en més de 170.000 euros.

Segons el fiscal, malgrat que l'alcalde coneixia el contingut dels informes desfavorables, es “va apartar deliberadament” d'aquest criteri, i ho va fer mitjançant l'informe d'un advocat que, segons la fiscalia, argumentava que el 1995 Francesc Picas –pare del llavors regidor de Cultura, Martí Picas– ja havia cedit gratuïtament un terreny de 3.650 metres de la mateixa unitat d'actuació i que, per tant, ja s'havia compensat el consistori. L'alcalde va aprovar la reparcel·lació mitjançant un decret d'alcaldia i no pel ple municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia