Successos

tribunals

judici per abussos a menors

Jutjat per abusos a una seva amiga, de 12 anys

Els fets haurien tingut lloc el juliol del 2012 durant una festa nocturna, a la Vajol

Un jove va ser jutjat ahir a la secció quarta de l'Audiència de Girona acusat d'haver abusat sexualment d'una seva amiga, a la Vajol. Com que la presumpta víctima és menor d'edat, la vista es va fer a porta tancada. El fiscal, Francisco Soto, demanava en un principi una pena d'onze anys de presó per a l'investigat en aquest cas. Després d'escoltar les diferents declaracions, però, va rebaixar molt substancialment la petició. La fiscalia va retirar part de l'acusació contra el jove, respecte al qual també va tenir en compte diverses circumstàncies atenuants que li van ser favorables. I, atesa aquestes modificacions, Soto va acabar sol·licitant finalment un any i mig de presó per al noi.

Segons consta en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, l'episodi es remunta a la nit del 28 al 29 de juliol del 2012. L'acusat va acudir a una festa amb uns amics, d'edats compreses entre els 10 i els 21 anys. La celebració es va fer en un espai obert situat a la carretera de Maçanet de Cabrenys, a l'altura del terme municipal de la Vajol.

El fiscal indica que els joves van estar consumint begudes alcohòliques en la festa. En un moment de la nit, dues menors, que aleshores tenien 12 i 15 anys, van pujar al vehicle de l'acusat. Es van situar a la part del darrere del cotxe, on les noies es van treure les camisetes i tots tres van començar a fer-se petons. Aleshores, el noi hauria demanat a les menors que li fessin tocaments a les parts íntimes. La de 12 anys s'hi va negar, i ell l'hauria forçat a fer-li els tocaments i a masturbar-lo, agafant-la fortament de la mà. Tot seguit, a més, els va dir que li fessin una fel·lació i, just en aquell moment, les dues menors van sortir ràpidament del turisme, sense que el processat aconseguís el seu propòsit.

Ja un cop va acabar la festa, el jove havia de portar a casa amb el seu automòbil dues noies i dos nois, així com la menor de 12 anys. Va deixar els quatre primers i, després, va sortir de la població. Va conduir un quilòmetre aproximadament i va estacionar al costat d'un restaurant. La menor li va demanar que la deixés al seu domicili, si bé ell la va començar a petonejar. El fiscal hi afegeix que tots dos es van treure la roba voluntàriament i l'acusat li va fer tocaments als genitals. La menor li va requerir llavors que parés i la dugués a casa, i ell li va treure les mans de sobre.

A part d'un any i mig de presó, el fiscal reclama que el noi no es pugui acostar a menys de 200 metres de distància de la denunciant. El cas va quedar ahir vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia