Successos

policial

operació antidroga

Uns cultius de marihuana causaven talls de llum a Sant Miquel de Fluvià

Es van desmantellar plantacions en l'escorcoll de sis cases

Eren d'una família que obtenia de manera il·lícita el subministrament elèctric de la xarxa general

L'operació policial que va tenir lloc el 24 de gener a Sant Miquel de Fluvià no tan sols es va saldar amb el desmantellament de plantacions de marihuana que eren controlades per una mateixa família, sinó que també va servir per posar fi als talls de llum que sovint hi havia a la població a causa d'aquests cultius. Aquesta problemàtica s'originava perquè, per afavorir el creixement de les plantes, els acusats obtenien presumptament tot el subministrament elèctric de la xarxa general. Hi estaven connectats, de fet, de manera il·lícita. Segons la Policía Nacional, “tan elevat era el consum dels equips d'il·luminació i de refrigeració d'aquestes plantacions que eren a l'interior de domicilis, que la situació generava de forma habitual talls de llum al municipi”.

L'operació, denominada Banyo, es va iniciar fa un any. L'han dut a terme efectius de la Policía Nacional, juntament amb el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària. En total, s'han desmantellat deu cultius de marihuana i s'han comissat 1.642 plantes a punt de ser tallades i distribuïdes, tant a Catalunya com al sud de l'Estat francès.

En la fase final de l'operació s'han efectuat dues actuacions importants, en les quals han intervingut una cinquantena d'agents. La primera es remunta al 18 de gener, quan van fer vuit inspeccions en habitatges i magatzems de localitats pròximes a Figueres. Van ser detingudes tres persones que s'encarregaven del manteniment dels cultius i, just l'endemà, va ser arrestat el responsable de l'organització.

Tal com va informar aquest diari, la segona actuació es va produir el 24 de gener. Es van escorcollar sis domicilis de Sant Miquel de Fluvià, on es localitzaven la major part de les plantacions, que eren propietat d'una mateixa família. Els investigats estaven adquirint cases unifamiliars situades en un radi de 300 metres de l'immoble on residien, amb l'objectiu de tenir-les totes controlades. Aquestes cases estaven protegides amb persones que s'ocupaven de la seva vigilància o bé amb gossos, que van haver de ser immobilitzats durant la intervenció policial per la seva perillositat. A banda, la Policía Nacional va indicar ahir que aquest nucli familiar exercia mesures de pressió sobre els habitants de la població per evitar que declaressin en contra seu.

Aquí van ser arrestats Antonio Gabarre Fernández, Ramon Gabarri Hernández, Dionisio Rangel Cantero i Franc Gómez Latorre. Són veïns de Figueres, tot i que darrerament s'havien instaurat en cases de Sant Miquel de Fluvià que havien remodelat mínimament per poder-hi posar les instal·lacions per cultivar marihuana. Van passar el 26 de gener a disposició del jutjat de Figueres, on van quedar en llibertat. La policia atribueix als 8 detinguts els delictes de tràfic de drogues, pertinença a una organització criminal, tinença il·lícita d'armes i sostracció de fluid elèctric. En el conjunt de l'operació s'han requisat 8.200 euros procedents de la comercialització de marihuana. També tenien una pistola i 2 revòlvers, que la banda amagava als domicilis per defensar-se de possibles robatoris, ja que són habituals entre organitzacions dedicades a la venda d'estupefaents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia