Successos

Jutjat per abús a una menor a qui va deixar embarassada

L'acusat afronta catorze anys de presó

La mare de la suposada víctima va descobrir missatges de contingut sexual entre els dos joves a Facebook i va prohibir la relació

Ella tenia 12 anys i el noi, 21

“Ella era lliure de fer el que volgués. Jo no controlava les seves comunicacions de WhatsApp ni de Facebook, ni tampoc la coaccionava perquè tingués relacions amb mi.” Són part de les afirmacions que va fer ahir a l'Audiència de Girona un jove de Figueres que va ser jutjat com a presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual a una menor de 13 anys. Durant la seva declaració, l'acusat va relatar que quan va començar a sortir amb la noia no sabia quina edat tenia ja que, segons va justificar, no la hi va preguntar. “Vam iniciar la relació el 2012 i fins al 2013 no vaig saber quants anys tenia.” Al llarg de l'interrogatori de la fiscal, a més, va concretar que les primeres relacions sexuals amb penetració que van mantenir van ser “a finals del 2013”, quan “faltava poc perquè ella complís 14 anys”. En aquest punt, però, es va contradir amb el que havia testificat prèviament en la fase d'instrucció, en què va sostenir que van començar a tenir relacions sexuals “l'estiu del 2013”.

L'acusat també va indicar ahir davant del tribunal que van deixar de veure's amb la noia perquè “la mare d'ella no aprovava que estiguessin junts”, si bé durant diversos mesos van tenir contacte per carta. L'encarregada de fer de mitjancera entre ells per entregar les missives que s'escrivien era la germana de l'investigat, que estudiava just al mateix institut que la menor.

Tot i estar un temps sense veure's, els dos joves es van retrobar el 2014, quan van tornar a mantenir relacions i ella va quedar embarassada. L'acusat va explicar que va saber a través d'un amic que la denunciant esperava una filla d'ell. En aquell moment la noia estava embarassada de cinc mesos. I, aleshores, la defensa del processat va deixar entreveure que el fet que el maig del 2015 truqués diversos cops a casa de la jove no va ser per assetjar-la sinó per interessar-se per l'embaràs, del qual s'acabava d'assabentar.

A continuació va prestar testimoni la mare de la menor. Va ser conscient de la situació el 2013, quan va entrar a l'ordinador de la seva filla i va descobrir els missatges que s'enviaven. “En un, l'acusat posava: «Has de venir, t'esperaré sol, jo ja t'ho he ensenyat i ara et toca a tu treure't la roba.»” La progenitora va dir literalment que, en llegir-ho, es va “tornar boja”: “Ella només tenia 12 anys i el noi, 21. A Facebook hi havia infinitat de missatges. En un l'amenaçava amb una arma, no sé si real o de joguina. En d'altres li comentava que l'havia de deixar content. La tractava com si fos una dona gran, amb experiència. Ella era una nena, una criatura. Va fer que la meva filla perdés l'adolescència amb 12 anys.”

Acte seguit va comparèixer la menor, que el mes passat va fer 17 anys. La noia va rebatre que li va dir des del principi l'edat, i que van començar a mantenir relacions sexuals amb penetració l'agost del 2012, quan tenia 12 anys. “Vaig intentar tallar diverses vegades. Però si em negava a quedar i a tenir-hi relacions, m'advertia que em crearia un problema a casa i que faria mal als meus pares.”

Converses perdudes

La fiscal sol·licita catorze anys de presó per al noi com a presumpte responsable d'un delicte continuat contra la llibertat sexual i agressió sexual a una menor de 13 anys. L'advocat de la defensa, en canvi, requereix l'absolució del seu client. El lletrat va exposar que la part denunciant no ha aportat els missatges de Facebook –la menor i la seva mare van puntualitzar que l'ordinador es va fer malbé i en van perdre el contingut.

La defensa considera que si els missatges haguessin sigut tan greus, quan la mare els va mostrar als Mossos haurien obert diligències. I, finalment, va ressaltar que la menor ha presentat diverses denúncies contra el noi per trencament de condemna i que un dels casos ja s'ha jutjat a Figueres i n'ha sortit absolt.

LA FRASE

A Facebook hi havia infinitat de missatges. La tractava com si fos una dona gran, amb experiència. Era una nena, una criatura
mare de la denunciant


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia