Successos

seguretat

robatoris

Repunten els intents de robatoris a cases de Canet

La policia creu que els lladres van actuar un sol dia i en domicilis deshabitats o que s'usen com a segona residència

L'Ajuntament ha reforçat les patrulles al carrer i té més presència de Mossos

Fins a cinc cases del nucli antic de Canet han estat objectiu de lladres en els últims dies. A la majoria només s'ha forçat el pany i no hi han pogut accedir, segons fonts municipals, però en una els delinqüents van regirar bona part de l'habitatge a la recerca, sembla que infructuosa, d'objectes de valor. L'alcalde accidental de Canet, Pere Xirau (Canetencs Independents), explica que les cases afectades es troben a la riera Buscarons, al carrer Ample i a la riera de Sant Domènec. “En tots els casos s'ha utilitzat el mateix sistema de fer palanca per rebentar el pany”, assenyala. Xirau precisa que tot apunta que els intents de robatori es van fer durant la matinada de diumenge a dilluns de la setmana passada, però que en tractar-se d'habitatges on no s'hi viu de manera habitual les denúncies s'han anat fent en els dies posteriors. “Hem incrementat la presència policial al carrer amb més patrulles i més col·laboració dels Mossos”, anuncia l'alcalde accidental, que demana a la població que extremi les mesures de seguretat i estigui alerta sobre els sistemes que els lladres utilitzen per saber si una casa està habitada o no. “Acostumen a deixar un tros de paper a la porta per verificar al cap d'uns dies si encara hi és, fet que els confirma que a l'habitatge no hi ha activitat habitual”, puntualitza.

Per la seva banda, el principal grup de l'oposició i fins fa poc soci de govern d'ERC, el PDeCAT, ha denunciat: “L'Ajuntament només ha informat dels fets la ciutadania quan el nostre grup ho ha comunicat abans a les xarxes socials.” El seu portaveu, Jesús Marín, considera, a més, que la seguretat ciutadana “ha deixat de ser una prioritat per aquest govern”. “Confiem plenament en els professionals de la policia local, però avui dia tenim una plantilla amb menys efectius que fa un any, desmotivada i mal dirigida políticament”, destaca.

LA FRASE

Hem incrementat la presència policial amb més patrulles locals i més col·laboració dels Mossos
Pere Xirau
alcalde accidental de canet de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia