Successos

Nova condemna al monitor de Lloret per abusos a un nen

Castiella reconeix que va fer tocaments en dues ocasions a un menor de 8 anys

Els fets van passar quan era director d'un casal d'estiu d'una escola

Ha d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros

Josep Castiella, el monitor de Lloret de Mar que el gener del 2015 va ser condemnat a 41 anys de presó per haver abusat sexualment de disset menors, es va tornar a asseure ahir al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. Aquest nou cas s'emmarca en la mateixa època que els anteriors, que van tenir lloc entre l'estiu del 2011 i principis del 2012. Quan es van destapar els fets, els pares dels afectats es van agrupar i van presentar una denúncia conjunta contra Castiella. La família d'un altre nen que també va ser víctima d'abusos del monitor va formular la demanda a posteriori i el cas no va ser inclòs en la primera denúncia. Per això es va obrir un procediment independent per aquesta causa, tot i tractar-se d'un episodi molt similar al de la resta de menors.

La fiscal sol·licitava inicialment ahir quatre anys de presó per a Castiella. Finalment, però, la pena que se li va imposar va ser més baixa. La seva advocada i la fiscal van arribar a un pacte segons el qual va ser condemnat a dos anys i mig de presó. A l'hora d'establir la pena se li van apreciar dues atenuants: la d'anomalia o alteració psíquica i la de confessió, ja que va admetre l'autoria dels fets.

En vista de l'acord, el jutge el va condemnar de viva veu. Segons es declara provat en la sentència, l'estiu del 2011 l'acusat era el director del casal d'estiu de l'escola Àngels Alemany i Boris de Lloret, al qual va acudir la víctima, que aleshores tenia 8 anys. Durant el temps que el nen va ser al casal, el monitor va aprofitar situacions en què el menor estava sol i allunyat del grup i li va requerir en dues ocasions que l'acompanyés a zones poc concorregudes. L'acusat li va abaixar els pantalons, li va tocar els genitals i li va demanar que li fes el mateix a ell, si bé el nen es va negar a accedir a aquestes peticions. El primer d'aquests casos es va produir a la terrassa del casal i el segon, al gimnàs.

Per aquests fets ha sigut condemnat a dos anys i mig de presó per un delicte continuat d'abús sexual envers un menor de 13 anys. Se li prohibeix comunicar-se o aproximar-se a menys de 500 metres del domicili de la víctima o del seu lloc l'estudi en un termini de deu anys. Se li han imposat, a més, cinc anys de llibertat vigilada, la inhabilitació per exercir un càrrec públic o una professió que impliqui el contacte amb menors al llarg de sis anys i, tal com es va establir amb les altres víctimes, ha d'indemnitzar el nen amb 6.000 euros.

Divuit casos

El 2015, l'Audiència va imposar 41 anys de presó a Castiella, que va reconèixer que havia fet tocaments a disset menors i que s'havia gravat amb el mòbil mentre feia una fel·lació a un dels nens. Va ser condemnat per disset delictes d'abús sexual, per un d'elaboració de pornografia infantil i per tinença d'aquest tipus de material. Es va dictaminar però que, com a màxim, podia passar 16 anys i mig a la presó per aquella condemna.

El processat havia estat contractat per l'AMPA del col·legi Àngels Alemany i Boris per dur-hi a terme classes extraescolars de guitarra, tennis i psicomotricitat. I, a través de l'Ajuntament de Lloret, muntava i dirigia els casals de Setmana Santa, d'estiu i de Nadal al CEIP Àngels Alemany i al Pere Torrent. Les víctimes van ser disset nens, d'entre 4 i 9 anys, que van participar en aquestes activitats. I, amb aquest nou cas, queda provat que van ser divuit els menors afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia