Successos

Successos

Troben un centenar de gossos morts a Tossa

Els animals estaven en una finca familiar de la veterinària inhabilitada Natàlia Ràfols, que exercia a Vidreres

Els Agents Rurals han posat en coneixement dels fets els Mossos i la fiscalia

Inèdita i sorprenent troballa la que van fer la setmana passada els Agents Rurals a Tossa de Mar. En una finca prop de la costa, hi van localitzar un centenar de gossos morts en un fossar. Alguns d'ells ja deuria fer anys que hi eren. Estaven en bosses de plàstic, llençats en una zona de difícil accés i ocults de les mirades alienes. Ara la investigació se centra en la veterinària inhabilitada Natàlia Ràfols Casulleras, perquè els cadàvers van ser localitzats en una finca de la família.

Segons fonts pròximes al cas, la troballa no va ser de casualitat, els Agents Rurals ja hi seguien la pista des de fa temps. Però el cert és que no s'esperaven que fos d'aquesta magnitud. Segons les investigacions fetes fins ara, tot apunta que Ràfols havia tractat els gossos morts per un motiu o altre. Després de la defunció dels animals, els propietaris contractaven, com marca el protocol, el servei de recollida i incineració del gos. D'això, teòricament, s'havia d'encarregar Natàlia Ràfols. Però, segons la investigació, no ho feia. Almenys no ho hauria fet amb el centenar de gossos que hi havia a la finca familiar.

Sospita de tres delictes

Es dona la circumstància que entre els cadàvers, que estaven en avançat estat de descomposició, els Agents Rurals hi van localitzar una vintena de xips. Això ha facilitat la localització dels propietaris dels animals. Segons ha pogut saber aquest diari, alguns d'aquests propietaris van explicar als Agents Rurals que feia més d'un any que el seu gos havia mort, i que era Natàlia Ràfols qui s'havia d'encarregar de dur-lo a incinerar.

Després de la descoberta, el cos dels Agents Rurals ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra i el Departament de Territori i Sostenibilitat el cas. Un cop entregada tota aquesta documentació amb la investigació que fins ara han pogut realitzar, és previst que pròximament es posi en coneixement de la fiscalia. A banda d'un possible delicte contra el medi ambient, la veterinària es pot enfrontar a múltiples acusacions d'estafa i falsedat documental.

Condemnada

El mes d'octubre, el jutjat penal número 3 de Girona va condemnar Natàlia Ràfols Casulleras per haver intervingut dos gossos el setembre del 2012 i el gener del 2013 quan ja no tenia llicència. En la sentència, que Ràfols va recórrer, el tribunal l'obliga a pagar una multa de 900 euros i en cas que no ho faci haurà d'entrar tres mesos a la presó. Segons la sentència, ha quedat provat que la dona va continuar treballant després que el Col·legi de Veterinaris de Girona li comuniqués que havia decidit inhabilitar-la per una falta molt greu l'any 2012. Per aquest fet, el jutge la va condemnar per un delicte de desobediència a l'autoritat. Tant el fiscal com l'acusació particular, exercida per l'advocada Anna Valde en representació del Col·legi de Veterinaris de Girona, demanaven per aquests fets 16 mesos de presó per a Ràfols, acusada d'estafa i desobediència greu a l'autoritat.

El Col·legi de Veterinaris de Girona ja va comunicar per burofax a la veterinària la seva expulsió de l'organisme i la dona no té llicència per exercir enlloc ni tampoc es podrà col·legiar en cap altre col·legi de l'Estat.

Actualment Ràfols està implicada en altres causes que estan seguint el seu procediment judicial, ja que desenes de perjudicats l'han denunciat els últims anys perquè les seves mascotes han mort o han quedat malferides quan han passat per les mans d'aquesta veterinària sense llicència.

LES XIFRES

20
xips
van localitzar entre els cadàvers a la urbanització de Salions, a la frontera entre Tossa de Mar i Sant Feliu.
900
euros
de multa van imposar a Ràfols per mala praxi. Si no ho paga, haurà d'estar tres mesos a la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia