Successos

Successos

Estafa 8.500 euros amb el ‘tocomotxo' i acaba absolt

L'acusat va demanar ajuda a una vianant a Girona, i en agraïment li va dir que li regalaria un cupó premiat amb 35.000 euros

La dona li va donar joies i diners del banc, com a prova de confiança

El jutjat penal número 3 de Girona ha absolt un sospitós d'haver desplomat una veïna de Girona amb l'estafa del tocomotxo. Els fets van ocórrer el 7 de juny del 2012, pels volts de dos quarts d'onze del matí, quan l'acusat, amb connivència amb una altra persona no identificada, es va apropar a una senyora a la rambla Xavier Cugat de Girona. Un dels sospitosos va preguntar a la víctima si sabia on era la delegació de l'ONCE, perquè tenia uns cupons premiats i els havia de cobrar. L'home assegurava que no sabia ni escriure ni llegir, que no era de Girona, i necessitava ajuda. Posteriorment es va apropar l'altre home i va explicar que treballava en un banc, i es va endur els cupons. Al cap de pocs minuts, l'home va tornar i va dir que les butlletes estaven premiades amb 35.000 euros. Llavors el propietari dels cupons va dir que en agraïment a l'ajuda els regalaria un cupó a cada un, però a canvi els va demanar diners com a prova de confiança.

Llavors l'individu que havia dit que treballava en un banc va marxar i al cap de poc va tornar amb un sobre ple de diners. Concretament duia 18.000 euros. La dona es va fiar de tot plegat i va dir que no duia res. La víctima va anar cap a casa i va agafar joies valorades en 1.600 euros i 150 euros d'un mitjó. Després va anar al banc i va treure 6.700 euros del compte corrent de La Caixa.

Mitjançant un truc de distracció, els homes van marxar amb els diners i les joies –tot plegat amb un valor aproximat de 8.500 euros–, comprometent-se que tornarien amb els diners del premi del cupó de l'ONCE. Però no va ser així. Mai van tornar.

Els fets van ser jutjats el 6 de febrer. Assistit pel lletrat Narcís Badosa, l'acusat va assegurar que el dia que es van produir els fets ell no era a Girona. D'altra banda, la víctima no va estar prou segura a l'hora de reconèixer l'acusat. Veient aquest fet, i tenint en compte que l'única prova contra l'acusat era el testimoni de la víctima, el jutge va absoldre el sospitós.

LA DATA

07.06.2012
És el dia
en què es van produir els fets a la rambla Xavier Cugat de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia