Successos

tribunals

judici per assassinat

Jutjats per haver matat i cremat un noi a Colera

El principal encausat afronta 25 anys de presó per haver clavat vuit ganivetades a la víctima i, junt amb una seva amiga, calcinar el cos

L'autor del crim demana sis anys de presó per homicidi

L'Audiència de Girona té previst jutjar a partir d'aquesta setmana els acusats d'haver assassinat un jove i haver cremat el seu cadàver a Colera. El judici començarà dimarts amb la tria del jurat popular i està previst que l'entrega de l'objecte del veredicte es faci el 8 de març, quan el tribunal es retirarà a deliberar. Per aquest cas, el ministeri fiscal demana 25 anys de presó per a Marlon Roberto Castro Pedroza, un ciutadà de nacionalitat hondurenya acusat del crim d'un veí de Llançà, Ángel Ruiz da Roa, el cadàver del qual va aparèixer calcinat a Colera. Per la seva presumpta implicació en el tortuós episodi, també està previst que siguin jutjades Dolors Folch Julià, Esther Puig del Castillo i la seva mare, Carmen del Castillo Montero.

Segons recull la fiscal, en el seu escrit de conclusions provisionals, els fets van tenir lloc el 17 de març del 2014. En aquella època, Castro mantenia un fort vincle d'amistat amb Puig, qui regentava un bar al carrer Bateria de Llançà, així com amb la mare de la noia, propietària de l'establiment. Des de feia unes tres setmanes, Castro pernoctava fins i tot al domicili de Carmen del Castillo, situat al mateix carrer del bar; mentre que tant Puig com el processat tenien amistat amb Dolors Folch.

Cas sentimental

Després d'especificar els lligams entre ells, la fiscal detalla que Castro havia tingut una relació sentimental amb una noia, la qual va finalitzar poc abans de la mort de la víctima. Coincidint amb la ruptura, l'exparella el va demandar per maltractaments i els jutjats de Figueres van imposar a l'acusat la prohibició d'aproximar-se a la denunciant –Sandra Nogués Díaz, veïna de Llançà–. Des de principis de març, Nogués havia iniciat una relació sentimental amb Ruiz, qui tenia 33 anys i era conegut en major o menor grau per tots els acusats. Uns dies abans de la seva mort, Castro, Puig i Folch haurien planificat el crim. La tarda del 17 de març Folch va passar a recollir amb el seu vehicle la víctima, que l'esperava a fora d'un bar de Llançà. Sota el pretext que Ángel l'acompanyés a tancar un negoci relacionat amb el tràfic de drogues, Folch es va adreçar amb el cotxe fins a un camí rural que condueix a l'ermita de Sant Miquel de Colera. La víctima desconeixia amb qui s'havien citat, si bé va acceptar per l'amistat que tenien i per l'oportunitat d'obtenir un guany. Folch es va dirigir a un indret apartat de Colera, al qual s'accedeix per un sender situat al quilòmetre 1 de l'N-260. Allí estava l'acusat, al costat del seu cotxe. Va ser llavors quan Ruiz va saber amb qui faria el tracte i va continuar sense desconfiar, ja que els dos homes es coneixien i la víctima sabia que Castro solia traficar a petita escala.

Després que Ruiz baixés, Folch va marxar. L'acusat va fer acostar la víctima al maleter del seu automòbil per ensenyar-li la mercaderia. De sobte, Castro va propinar a Ruiz cops de puny al rostre, el va deixar semiinconscient i li va clavar vuit ganivetades, que li van causar la mort.

Puig va preparar roba neta per a Castro i un producte de neteja. L'home ho va recollir al bar i es va dutxar a casa d'ella, a qui també va encarregar que es desfés de la roba que duia quan va cometre el crim. Tot seguit, Marlon Roberto i Esther van comprar una garrafa de benzina en una gasolinera de Figueres. A un quart de deu del vespre, van tornar al lloc del crim i van ruixar el cos de la víctima amb gasolina. També van tirar combustible pels matolls i van calar-hi foc, amb la intenció de fer desaparèixer el cadàver i esborrar indicis.

Marlon Roberto i Esther van tornar al bar, on van informar del succés la mare de Puig. L'endemà, Carmen del Castillo i Castro van anar a l'estació del TAV de Figueres i van agafar un tren amb destinació València. Des d'allí, es van traslladar a la Pobla de Farnals, on el 19 de març del 2014 a la matinada ell va ser detingut per la policia local.

La fiscal acusa d'un delicte d'assassinat Castro, Puig i Folch (considera que l'arrestat en va ser l'autor; Puig, autora inductora, i Folch, cooperadora necessària), i atribueix als dos primers un delicte d'incendi forestal, en concepte de coautors. A banda, acusa d'encobriment Del Castillo. Fagil requereix per a Castro 25 anys de presó i una multa de 5.400 euros, 15 anys de presó per a Folch, 20 anys de presó i una multa de 5.400 euros per a Puig i tres anys per a Del Castillo.

Homicidi i sis anys

L'advocat de Marlon Roberto Castro Pedroza, el lletrat Sergio Noguero, demana sis anys de presó per al seu client per homicidi. La defensa creu que s'haurien d'aplicar a favor de Castro els atenuants de drogoaddicció i obcecació, i un eximent incomplet de legítima defensa.

LA DATA

17.03.14
És el dia
en què van tenir lloc els fets, en un sender situat al quilòmetre 1 de l'N-260, en una zona boscosa de Colera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia