Successos

Dispara trets contra un bar i fereix un treballador

El succés va tenir lloc a Empuriabrava

Quan l'acusat va acudir a l'establiment, l'encarregada ja havia tancat i no li volia servir més consumicions perquè anava begut

Va tornar amb una pistola del calibre 22

“No he dormit durant dos dies per l'espant.” L'encarregada d'un bar d'Empuriabrava on dissabte passat un home va obrir foc contra el local va admetre ahir que encara arrossega la por al cos i que només té ganes d'oblidar l'episodi viscut. L'establiment on es va produir el succés és el Cava Bar Philippe, situat al carrer Salins. Pels volts de tres quarts de tres de la matinada, un ciutadà francès es va dirigir al negoci. En aquell moment l'encarregada ja havia tancat i no quedaven clients a dins. L'únic que li faltava per plegar era girar la clau de la porta i, per això, l'home encara va ser a temps d'entrar. Ella li va dir que ho sentia molt però que estava tancat. La dona va veure, a més, que estava sota els efectes de l'alcohol, li va indicar que no li serviria cap més consumició i li va recomanar que marxés a casa a descansar. El client, no obstant això, es negava a anar-se'n i va haver d'intervenir un cambrer que, en paraules de l'encarregada, “el va convidar a sortir a fora”.

Ell es va enfadar i es va quedar un instant al carrer, fins que finalment va marxar. La dona va aprofitar llavors per tancar la porta, passant-hi dues voltes. La perillosa situació que es va originar aleshores va ser que, al cap d'un quart d'hora o vint minuts, el client va tornar armat. “Nosaltres érem a dins del bar i venia amb la intenció de matar-nos. Vaig sentir un soroll molt fort, sense saber primer de què es tractava. El meu company de feina va intentar ajudar-me i em va agafar perquè m'ajupís. A ell, una bala li va passar molt a prop de la panxa. Per sort, es va girar, el va esquivar i va quedar ferit del dit d'una mà.”

Un amic entrega l'arma

L'autor dels fets va disparar fins a cinc vegades des del carrer i, posteriorment, va fugir. Els efectius dels Mossos d'Esquadra van obrir una investigació, que va donar els seus fruits poques hores després. El mateix dissabte, a dos quarts d'una del migdia, el van detenir a Empuriabrava. La policia li atribueix la comissió d'un delicte de tinença il·lícita d'armes (perquè no disposa de llicència) i un de lesions per la ferida de caràcter lleu que el cambrer va patir a la mà. Els agents, a més, van recuperar la pistola del calibre 22 amb què havia actuat. L'havia amagat a casa d'un amic, el qual la va lliurar voluntàriament als Mossos.

Fa aproximadament un mes, l'home també es va presentar begut en aquest bar i va molestar a uns clients. L'encarregada li va advertir que no volia que tornés i, just quatre dies abans de l'alarmant situació de dissabte, es va adreçar al local amb una familiar seva per disculpar-se.

Episodis similars

No és l'únic tiroteig a les portes d'un bar que ha ocorregut a les comarques gironines durant les últimes setmanes. Els Mossos van detenir a principis d'any un veí d'Olot, Juan Fajardo López, que va protagonitzar, sense causar ferits, una singular situació per la ciutat. El cas es remunta al 7 de gener a la matinada. L'home va treure la pistola després que un dels controladors del bar Líquid el va expulsar del local perquè s'havia negat a pagar la consumició que havia demanat. Fajardo, que no va mostrar-se violent mentre l'acompanyaven a l'exterior, un cop a fora va disparar almenys dos trets davant de l'establiment, un dels quals va impactar en un arbre. També va aparèixer una bala sense disparar que es pressuposa que va perdre en un moment que li va caure el carregador. Després es va escapar en direcció al centre d'Olot i en el trajecte cap a casa seva, al barri de Sant Miquel, es van sentir ressonar almenys dos trets més. Fajardo va ser arrestat pels Mossos quan era davant del seu domicili, a l'avinguda Rei Jaume II, i la policia municipal va localitzar una pistola del calibre 22 dins del pàrquing comunitari del bloc de pisos.

Aquest tiroteig era el segon que succeïa a Olot en menys de tres setmanes. El 22 de desembre, l'escenari d'una baralla que va acabar amb un tret va ser el bar El Punt de la plaça Catalunya. Després de l'incident els Mossos van arrestar Francys Bladimir Arnos Sánchez, que va resultar ferit d'un cop de culata al cap. L'agressió li va ocasionar un trau i va necessitar 33 punts de sutura. Dos altres implicats en l'altercat per un suposat afer de drogues van aconseguir fugir.

LA FRASE

A un company meu, el tret li va passar a prop de la panxa. Per sort, el va esquivar i va quedar ferit d'un dit
encarregada del local


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia