Successos

Roben més de 130.000 litres de gasoil

La banda sostreia el combustible de camions estacionats en àrees de servei

Una organització que robava gasoil de camions aparcats en àrees de servei nord-catalanes ha sigut desmantellada. L'operació, denominada Rosselló, va començar a l'octubre, quan la policia francesa va demanar col·laboració a la Guàrdia Civil de Girona per investigar el grup criminal. La Gendarmeria tenia més de 250 denúncies de víctimes de la banda i havia comprovat que, després d'actuar, travessaven la frontera. Es calcula que els investigats han robat més de 130.000 litres de gasoil, que revenien a altres camioners compatriotes seus. La policia francesa també va requerir ajuda a la policia local de Lloret de Mar perquè sospitava que els delinqüents vivien per aquesta zona. L'organització aprofitava quan els camioners dormien per petar el dipòsit de gasoil i xuclar tot el combustible usant unes bombes d'injecció. Gràcies a aquest dispositiu, transportaven el gasoil fins a uns dipòsits que tenien amagats dins una furgoneta. Arribaven a carregar dos dipòsits de 1.000 litres cadascun. Cada nit, repetien la mateixa operació en diversos camions estacionats a àrees de servei de l'altra banda de la frontera i un cop havien aconseguit botí tornaven. Un cop un camioner els va descobrir, s'hi va enfrontar i el van apallissar amb objectes contundents.

L'1 de març, els investigadors van organitzar un dispositiu per aturar els lladres. Al peatge del Voló, agents dels dos cossos van interceptar els vehicles en què viatjaven els sospitosos (un camió petit i un turisme). Els arrestats són quatre homes de nacionalitat romanesa, d'entre 23 i 36 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia