Successos

tribunals

judici per falsificació

Es manté la petició de 10 anys de presó per al veí de Sils sospitós d'imprimir bitllets

La fiscalia va mantenir ahir durant el judici a l'Audiència de Girona la petició de 10 anys de presó per un delicte de falsificació de moneda per a Andrés Martín Blanco, el veí de Sils que la Policía Nacional va arrestar el 25 de juliol del 2012 després de trobar a casa seva unes impressores amb uns hologrames dels bitllets de 50 i 20 euros. La policia escorcollava la casa de Martín en relació amb un cas de droga. La fiscal sosté que el processat es dedicava a imprimir euros falsos. Sobretot, basant-se en allò que han explicat en el judici els pèrits policials i els experts del Banc d'Espanya, que asseguren que el material és adient per crear diners de manera fraudulenta.

En canvi la defensa, exercida per Joan Comas, va demanar l'absolució d'Andres Martín [vegeu El Punt Avui del 12 de novembre del 2016], que sempre ha negat que tingués les impressores, els hologrames i la tinta per falsificar bitllets, i que ahir es va tornar a declarar innocent davant del tribunal. Andrés Martín va assegurar que el material era per a una empresa de marroquineria que en aquell temps acabava de muntar la seva dona. L'empresa era artesanal (feia bosses de mà, moneders i polseres) i tots dos van decidir promocionar-la fent-se ells mateixos el material publicitari. Per exemple, estampant samarretes o imprimint unes butlletes de descompte que imitessin bitllets de curs legal. La dona va declarar com a testimoni i va avalar els arguments de Martín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia